Vágólapra másolva!
Pawel Janas szövetségi kapitány az október 11-ei budapesti, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre tíz játékost hívott meg a hazai bajnokságból a lengyel labdarúgó-válogatott keretébe.

A névsor több meglepetést is hozott: a bajnok Wisla Krakówból csak ketten kerültek be, míg a legutóbb ezüstérmes, most hét forduló után negyedik Groclin Grodzisk Wielkopolskit négyen is képviselik. Újonc nincs a lengyelek keretében. Gellei Imre pénteken hozza nyilvánosságra névsorát.

A lengyel keret:
kapusok: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Grzegorz Szamotulski (Amica Wronki)
védők: Tomasz Klos (FC Köln), Jacek Bak (RC Lens), Miroslaw Sznaucner (Iraklisz), Michal Zewlakow (Anderlecht), Tomasz Rzasa (Partizan Beograd), Sebastian Mila (Groclin Grodzisk Wielkopolski)
középpályások: Jacek Krzynówek, Mariusz Kukielka (mindkettő 1. FC Nürnberg), Tomasz Zdebel (VfL Bochum), Mariusz Lewandowski (Sahtyor Donyeck), Kamil Kosowski (1. FC Kaiserslautern), Miroslaw Szymkowiak (Wisla Kraków), Marcin Burkhardt (Amica Wronki), Marcin Zajac, Radoslaw Sobolewski (mindkettő Groclin Grodzisk Wielkopolski)
csatárok: Maciej Zurawski (Wisla Kraków), Grzegorz Rasiak (Groclin Grodzisk Wielkopolski), Pawel Kryszalowicz (Amica Wronki), Marek Saganowski (Legia Warszawa)

A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra szóló belépők az IBUSZ-irodákban 2500, 3500 és 6000 forintért kaphatók, míg a találkozó helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban hétfőtől válthatók meg a jegyek.

A budapesti összecsapás egy időben kezdődik a Svédország-Lettország találkozóval, mert három csapat egyaránt esélyes a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére. Svédország csoportgyőztesként már biztosan Eb-résztvevő. A magyarok akkor lehetnek másodikok, ha nyernek és a lettek nem győznek a svédek ellen.