Vágólapra másolva!
Két rangadóra is sor kerül a spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában: szombaton az Atlético Madrid a Deportivo La Corunához látogat, míg az FC Barcelona az FC Valenciát fogadja.

A fővárosiaknak mindenképpen győzniük kell a hibátlan mérlegét az előző fordulóban elveszítő Deportivo ellen, ugyanis eddig kiábrándítóan szerepeltek. A piros-fehérek mindössze négy pontot gyűjtöttek az öt mérkőzés során.

A katalán rangadón a listavezető vendégeknek valószínűleg az a céljuk, hogy a Real Madrid múlt heti legyőzése után a Barcelona skalpját is begyűjtsék, és megőrizzék veretlenségüket. Ronaldinhóék számára csak a győzelem lehet elfogadható eredmény, hiszen már most négypontos hátrányba kerültek aktuális ellenfelükkel szemben.

A címvédő Real Madrid az Espanyol ellen lép pályára hazai pályán, és óriási meglepetés lenne, ha nem nyerne. A királyi gárda a valenciai zakó után a Bajnokok Ligájában javított, Figóék 3-1-re nyertek az UEFA-kupa-győztes FC Porto otthonában. Ráadásul David Beckham is újra edzésbe állt, ámbár a vasárnapi meccset még minden bizonnyal kihagyja a brit középpályás.