Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a csúcsmérkőzést az Inter-Milan derbi jelenti, de a milánói házi rangadó mellett jó meccs várható a Stadio Olimpico Lazio-Chievo csatájában is.

A Serie A 5. fordulójának városi derbijén az Inter a Milant fogadja, igaz, a közös használatban lévő Giuseppe Meazza-stadionban (vagy San Siróban) éppen az ilyen összecsapásoknál nem számít a hazai pálya előnye. A piros-feketék tavaly például kétszer is nyertek, előbb Serginho, majd Filippo Inzaghi találataival 1-0-ra.

A hazaiaknál Vieri teljesen felépült, s Hector Cúper reméli, a hét végére már Recoba is bevethető lesz. Luciano piros lapot kapott egy hete az Udinese ellen, ő kihagyja a rangadót, de nem léphet pályára a sérült Coco, Materazzi és Beati sem. Nem lehet ott a pályán Sabri Lamouchi sem, aki az edésen sérült meg. A Parmától a nyáron érkező középpályásra előreláthatólag három-négyhetes kényszerpihenő vár, így az is kérdéses, a Lokomotiv Moszkva elleni, október 21-i meccsen pályára léphet-e.

A "vendégeknél" Kaladze, illetve Costacurta sérült, de a La Gazzetta dello Sport szerint Filippo Inzaghi is csak kispados lesz, ugyanis a Milan a Sevcsenko, Tomasson kettőssel kezd. Jó hír viszont, hogy Seedorf felépült.

Nem pihenhet a Lazio együttese sem, Roberto Mancini gárdája szerdán hazai pályán 0-2-ről állt fel a cseh Sparta Praha elleni BL-csoportmeccsen, most pedig a Chievót fogadja. Cesar, Muzzi és Giannichedda nem játszhat, a veronaiaknál mindenki Luigi Del Neri rendelkezésére áll.

A Juventus a Bolognával meccsel, s a hazaiak középpályása, Gianluca Zambrotta egyáltalán nem biztos abban, hogy könnyed győzelmet arat az együttes. "Nem lesz könnyű meccs, olyan játékosokkal szemben, mint Locatelli, Pagliuca és Signori nem lehetünk nyugodtak" - vélte a játékos. A Juvéban Del Piero, Tudor, Conte és Olivera sérült, míg a vendégeknél Meghni nem játszhat. Mazzone mester nem lehet elégedett: csapata az olasz kupa 2. körében a negyedosztályú Brindisitől kapott ki.

A listavezető Roma a szezonban eddig remeklő Siena otthonába látogat, s Fabio Capello legnagyobb gondja megoldódott: a hét elején lábát fájlaló, emiatt edzéseket is kihagyó Cassano ismét játékra kész. Carew lázas volt, de amúgy is a kispadon kapott volna helyet, csakúgy, mint a felépült De Rossi, Panucci Candela trió.