Vágólapra másolva!
Mélyrepülése újabb állomásához érkezett Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha a Bundesliga nyolcadik fordulójában. A fővárosiak ezúttal a címvédő Bayern vendégeként kaptak ki 4-1-re, így továbbra is mezőny egyetlen nyeretlenjeként szerénykednek a tabella alsó régiójában.

Nem sok jót ígért a Hertha számára a Bundesliga 2003-2004-es szezonjának nyolcadik fordulója, hiszen a messze várakozás alatt teljesítő berlini gárda a címvédő Bayern München otthonába látogatott. A magyar szurkolók számára mindenesetre örömteli lehetett az a tény, hogy a fővárosiak két magyar légiósa, Király Gábor és Dárdai Pál egyaránt tagja volt Huub Stevens kezdőcsapatának.

Nem állítható, hogy viharos tempóban kezdődött volna a mérkőzés, hiszen a BL-győzelemre törő hazaiak meglehetősen komótosan tologatták a labdát, míg a Hertha elsősorban biztonságra törekedve igyekezett minél messzebb tartani Makaayékat Király kapujától. A komótosság és az óvatosság eredménye végül az lett, hogy az első negyedórában egyetlen említésre méltó eseményt sem jegyezhettünk fel.

A 22. percben aztán gyakorlatilag az első valamirevaló Bayern-támadás gólt eredményezett: Salihamidzic húzott el a jobb oldalon, majd nagyszerűen gurította vissza a labdát Makaay elé, a senkitől sem zavartatott holland csatár pedig mintegy 15 méterről úgy bombázott a kapu bal oldalába, hogy Király jóformán a kezét sem tudta felemelni.

Nyolc perccel a vezető gólt követően Makaay duplázhatott volna, azonban hiába kapta "ezerszázalékos" ziccerben Schweinsteiger átadását, csaknem taccsra rúgta a labdát.

Az első játékrész hajrájában aztán növelte előnyét a hazai csapat: egy bal oldali középreadást követően Ballack fejelhetett kapura, a bal alsó sarokra tartó labdát Király még bravúrral hárította, a kipattanó labda azonban ismét Ballack elé került, aki a kapu közepébe emelt.

A második félidőben ugyanott folytatták a csapatok, ahol a szünet előtt abbahagyták. A Bayern félgőzzel játszva kényelmesen adogatott, a vendégcsapat pedig egészen egyszerűen képtelen volt felpörögni, így meglehetősen unalmasan csordogált a mérkőzés.

Aztán az 58. percben, csakúgy mint az első félidőben gyakorlatilag helyzet nélkül szereztek gólt a bajorok: Ballack a felezővonalnál Schweinsteiger pöckölte a labdát, aki végigvitte a vendégtérfélen, kapura tört, majd 11 méteres lövése Friedrich lábáról a tehetetlen Király mellett a jobb alsó sarokba gurult.

A 65. percben - lemásolva a Bayern receptjét - helyzet nélkül szépítettek a vendégek: egy kapu előtti kavarodást követően Niko Kovac elé került a labda, aki a kint álló Kahn felett szép mozdulattal emelt a kapuba. A berliniek becsületgólját követően sem durálta neki magát igazán a Stevens-legénység, majd hosszú percek mezőnyjátékát követően a 88. percben az egyedül kiugró Salihamidzic megadta a kegyelemdöfést a vendégcsapatnak.

A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, így a Hertha szezonbeli harmadik vereségével, nyeretlenül minden eddiginél nehezebb helyzetbe került.

A hazaiak egy pontra csökkentették hátrányukat a listavezető VfB Stuttgarttal szemben, ugyanis Szabics Imre csapata ezúttal meglepetésre csak gólnélküli döntetlenre volt képes a sereghajtó 1. FC Köln ellen. A válogatott magyar csatár kezdőként lépett pályára. Ennek ellenére a szerdán a Manchester Unitedet pazar játékkal legyőző stuttgarti együttesben akadt egy boldog ember is: a kapus Timo Hildebrand ugyanis megdöntötte Oliver Kahn góltalansági rekordját. A rendkívül jó formában lévő hálóőr kapuja már 825 perce érintetlen, míg a kollégája 808 perccel tartotta a korábbi Bundesliga-csúcsot.

A tavalyi ezüstérmes botlásával viszont vasárnap egy másik "magyar" csapat kerülhet az élre, amennyiben a Lisztes Krisztiánt soraiban tudó Werder Bremen legyőzi a VfL Wolfsburgot.