Vágólapra másolva!
A lengyelek elleni szombati (17 óra) labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn csak a győzelem adhat reményt a pótkvalifikációt jelentő második hely megszerzésére, így Gellei Imre szövetségi kapitány ennek jegyében készíti fel játékosait.

Magyarfoci olvasóink mérgesek és pesszimisták

"Nagy boldogság számunkra, hogy az utolsó mérkőzés előtt is van esélyünk a továbbjutásra. A győzelemhez azonban a rigainál sokkal taktikusabban kell játszanunk a nemes ellenfélnek ígérkező lengyelekkel szemben. A lettországi találkozó előtt azt éreztük, hogy saját kezünkbe vehetjük sorsunkat, de sajnos, a mérkőzésen fordult a kocka. A nagy akarásnak nyögés lett a vége, ezt most el kell kerülnünk. Most is roppant nehéz, embert próbáló feladat vár ránk. Talán megkönnyíti a helyzetünket, hogy a lengyeleket is a győzelmi kényszer nyomja. Sokat számíthat majd a hazai pálya előnye" - mondta a szakvezető a hétfői sajtótájékoztatón.

Gellei Imre hozzátette: a Tatán készülő keretből sérüléssel bajlódik Fehér Csaba és Gera Zoltán, de mindketten csatlakoznak társaikhoz. A térdproblémákkal bajlódó Szabics Imre ugyanakkor csak szerdán érkezik meg Stuttgartból, így a pénteken még csak biztonsági tartalékként jelölt Kovács Zoltán is elkezdi az edzőtáborozást. A szövetségi kapitány valószínűleg szerdán délután dönt arról, hogy a maródiak közül ki folytathatja a felkészülést.

Hétfőn délután a tervezettnek megfelelően elkezdődött Tatán a válogatott felkészülése. Gellei Imre differenciált programot állított össze a játékosoknak, a vasárnap még bajnokit játszott futballisták többsége a tó körül futott, de voltak, akik a labdás gyakorláson is részt vettek. Az edzőtáborban tartózkodó két sérült, Fehér Csaba és Gera Zoltán kímélte magát, s az orvosi stáb folyamatos kezelése alatt áll.

A válogatott hétfői munkáját megtekintették a pro licences tanfolyam keretében éppen Tatán tartózkodó szakemberek, többek között Mezey György, Glázer Róbert, Bognár György, Tamási Zsolt, Tornyi Barnabás és Várhidi Péter. Ők a keddi programot is "meglesik". A magyar válogatott péntek délig napi két edzéssel készül, majd egy nappal a találkozó előtt érkezik Budapestre. A csapat pénteken érkezik vissza Budapestre, s 18:15 órától gyakorol majd a Puskás Ferenc-stadionban. A kezdőcsapatot az utolsó edzést követően hirdeti ki Gellei Imre.

Dárdai Pál régóta az együttes kulcsemberei közé tartozik, így tőle is sokat vár a szakvezetés a fehér-piros csapat ellen. "Az elmúlt két hétben kisebb sérüléssel bajlódtam, remélem, hogy a következő napokban már problémamentes lesz a felkészülésem. Két hasonló képességű együttes találkozik majd a Puskás-stadionban. Valószínű, hogy a pillanatnyi forma dönt, remélem, hogy a mi javunkra" - nyilatkozott Dárdai.

A találkozót a spanyol Manuel Enrique Mejuto Gonzalez vezeti. A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra szóló belépők az IBUSZ-irodákban és a találkozó helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban 2500, 3500 és 6000 forintért kaphatók. A budapesti összecsapás egy időben kezdődik a Svédország-Lettország találkozóval, mert három csapat egyaránt esélyes a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére. Svédország csoportgyőztesként már biztosan Eb-résztvevő. A magyarok akkor lehetnek másodikok, ha nyernek és a lettek nem győznek a svédek ellen.