Társoldalunk:

Gellei: El kell kerülni a nyögést

Róth Antal, az olimpiai válogatott szövetségi edzője szerint együttesének kitűnő egyéni teljesítményekre és jó csapatmunkára lesz szüksége ahhoz, hogy megnyerje a pénteki, lengyelek elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést.

"Ellenfelünk biztos csoportelsősége ellenére nem fogja könnyelműen venni a találkozót, hiszen eredményei sokat nyomnak a latba a következő kör kiemelésénél, azaz győzelmük esetén könnyebb riválist kaphatnak a folytatásban" - mondta Róth a Puskás Ferenc-stadionban tartott sajtótájékoztatón.

Ezúttal három alapemberére nem számíthat a tréner, ugyanis Nagy Gábor és Németh Norbert két sárga lapja miatt nem léphet pályára a Hidegkuti-stadionban, míg Szántai Levente sérüléssel bajlódik. A csapatmorál javításának céljából meghívták a dunavarsányi edzőtáborba az 1986-os világbajnokságra kijutott válogatott tagjait, akiknek többsége eleget is tett az invitálásnak.

Hétfőn a közös ebédet követően videózás szerepel a programban, melynek során az 1986-os magyar válogatott mérkőzéseit nézik meg fiatalok, illetve elődeik. A "szórakozás" után a munka veszi át a főszerepet: bemelegítésként lábteniszre és kispályás focira kerül sor, majd Róth Antal vezényel edzést.

A csoportokból a tíz első mellett a hat legjobb második is továbbjut, e csapatokból sorsolással nyolc párt alakítanak ki, s oda-visszavágós rendszerben dől el, kik jutnak el az Eb nyolcas döntőjébe. A kontinensbajnokságról a legjobb négy utazhat az athéni olimpiára. Jelenleg a magyar együttesnek a csoportmásodikok közül a hatodik legjobb mérlege van, s le kell győznie a már biztos első lengyeleket ahhoz, hogy ezt a pozícióját megtartsa, de ehhez még a többi selejtezőmérkőzés eredményeinek kedvező alakulása is szükséges.

A 19 órakor kezdődő találkozót az olasz Paolo Bertini vezeti.

A csoport állása: 1. Lengyelország 17 pont/7 mérkőzés, 2. Magyarország 12/7, 3. Svédország 11/7, 4. Lettország 9/7, 5. San Marino 3/8.

A magyar keret:
kapusok:
Balogh János (Debreceni VSC-MegaForce), Fülöp Márton (Bodajk)
védők:
Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot), Juhász Roland (MTK), Pusztai Olivér (MTK), Szélesi Zoltán (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Újpest FC)
középpályások:
Berdó Balázs (Pécsi MFC), Buzsáky Ákos (Academica Coimbra), Czeglédi Balázs (Lombard FC Haladás), Czvitkovics Péter (MTK), Fehér Zoltán (Matáv-Sopron), Leandro (Ferencváros), Tóth Balázs (Videoton)
csatárok:
Bajzát Péter (Debreceni VSC-MegaForce), Koplárovics Béla (Zalaegerszegi TE), Rajczi Péter (Újpest FC), Torghelle Sándor (MTK).

Biztonsági tartalékok:
Krass Árpád (Győri ETO), Pandur Péter (MTK FC), Horváth Levente (Bodajk), Makra Zsolt (REAC), Weitner Ádám (Vasas)

A kapus Tomasz Kuszczak és a középpályás Wahan Geworgian is megsérült, így egyikük sem léphet pályára. A grúz származású futballista helyére egyelőre senkit sem hívott meg Edward Klejndinst szövetségi edző, míg Kuszczak helyett Sebastian Przyrowski utazhat Budapestre.

A módosított keret:
kapusok: Sebastian Przyrowski (Groclin Grodzisk Wielkopolski), Pawel Kapsa (Wisla Plock)
védők: Lukasz Nawotczynski (Wisla Kraków), Jacek Kowalczyk (Dospel Katowice), Michal Stasiak (Widzew Lódz), Krzysztof Kazimierczak (Zaglebie Lubin), Blazej Radler (Górnik Zabrze)
középpályások: Patryk Rachwal (Widzew Lódz), Lukasz Madej (Lech Poznan), Pawel Strak (Wisla Kraków), Tomasz Mazurkiewicz (AGF Aarhus), Euzebiusz Smolarek (Feyenoord), Marcin Nowacki, Aleksander Kwiek (mindkettő Odra Wodzislaw)
csatárok: Ireneusz Jelen (Wisla Plock), Pawel Abbott (Preston), Piotr Brozek (Wisla Kraków).

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK