Vágólapra másolva!
Nem sokáig maradt munka nélkül Bozsik Péter, aki a ZTE kispadjáról állt fel az ötödik fordulót követően. A fiatal tréner ugyanis a jövőben a Lombard FC Haladás együttesének szakmai munkáját irányítja majd, méghozzá meghatározatlan idejű szerződéssel.

- Nem tartott attól, hogy a zalai kispadról éppen a legnagyobb riválishoz szerződjön?
- Azt hiszem, ez az ellentét túl van lihegve. A két tábor egy kis csoportja között akad komolyabb feszültség, ellenben több olyan futballista is akad, akik mindkét klubban megfordultak már. De, hogy ne menjek messzebbre, a Zete korábbi remek labdarúgója, Mihalecz István - aki az utódom lett a zalai kispadon - korábban szintén tevékenykedett Szombathelyen. Vagyis a szakmán belül egyáltalán nem olyan éles a szembenállás, mint az említett kisebb csoportok között.

- Mennyire ismeri a Haladás jelenlegi keretét?
- Amennyire egy edzőnek az élvonalbeli mezőnyt ismernie kell, vagyis kellően képben vagyok, persze azért az edzéseken tisztább képet kaphatok a fiúk képességeiről. Éppen ezért most jól jön számunkra a válogatott fellépés miatti tíznapos szünet, így még inkább megismerhetem a csapatot, s lesz időnk felkészülni a Pécs elleni bajnokira.

- Amin, feltételezem, győzelmet vár a Haladástól.
- Valóban, hiszen hajlamosak lehetünk kijelenteni, hogy melyik gárdát verjük meg a felemelkedés reményében, ha nem a pécsieket, ám óvatosnak kell lennünk, mert ebben a bajnokságban egyetlen csapat ellen sem lehet biztosra menni.

- Mennyi időre szól a szerződése Szombathelyen?
- Meghatározatlan időtartamú. Ebben állapodtunk meg Bíró Péter tulajdonossal, elvégre ő hosszabb távú terveket fogalmazott meg, jómagam pedig ebben boldogan vagyok partner. Egyébként tartom magam annyira korrektnek, ha nincs is konkrét időhöz kötve a szerződésem, tudom, hogy mi a kötelességem az eredmények elmaradása esetén. Zalaegerszegen sem csináltam presztízskérdést abból, hogy belevettük a szerződésbe, miszerint ha hat kör után nincs az első hatban a csapat, felbontható a megállapodásunk. Egy edző mindig érzi, mikor kell felállni a kispadról.

- Eddig a Vasasnál és a ZTE-nél is markáns stílusa volt a csapatainak. Megvalósíthatónak tartja ezt Szombathelyen is?
- Minden további nélkül, s remélem, látható eredményei is lesznek a törekvéseinknek. Eredmények nélkül ugyanis mit sem ér a stílus.

- Meglepte a vasi felkérés?
- Inkább úgy fogalmaznék, örömmel vettem. Többek között azért is, mert Zalaegerszeghez hasonlóan Szombathelyen is remek a szurkolótábor, sokan látogatják a meccseket, ráadásul a családomat sem kell mozgatnom, nem kell költözködnünk, mivel negyven perc alatt megjárom a vasi fővárost.

Bánki József