Vágólapra másolva!
Legkésőbb a tavaszi nyitányig eltűnik a ketrec az Arany Ászok Ligában szereplő debreceni futballstadionból, és ebben a tekintetben a hajdúsági csapat csatlakozhat először Európához a magyar labdarúgás élcsapatai közül.

Mindezt Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója jelentette ki a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére. A gondolat már évek óta foglalkoztatja a futballhuliganizmussal és tömegkontrollal foglalkozó s ebből nemrégiben nemzetközi diplomát is szerző szakembert, a magyarországi állapotok azonban eddig még nem érettek meg a nyugat-európa több stadionjában bevett szokásra.

"Négy éve törekszem arra, hogy lebonthassuk a kerítést, tudniillik az mindenkinek rossz. A klubnak azért, mert az első sorokba nem tud jegyeket értékesíteni, a nézőnek pedig azért, mert ha mégis oda kap jegyet, akkor nem lát. Ezek alighanem nyomós érvek, s akkor még nem is beszéltem arról, hogy a biztonságiak dolgát is nehezíti. A kerítés ugyanis nem véd a bedobálásoktól, véd viszont a biztonságiaktól, hisz mire azok átjutnak rajta, a renitens könnyen felszívódhat" - nyilatkozta Képíró János.

A DVSC futballmérkőzéseit biztosító szakember a Hajdú-bihari Naplónak elárulta: ha rajta múlna, akár már holnap lebontaná a kerítést, és meggyőződése, hogy a debreceni közönség kulturált szurkolásból példát mutatna az egész országnak. A bajkeverők pedig egy idei kormányrendelet szerint 100 ezer forint bírsággal sújthatók, azaz nem járna jól, aki dobál vagy a pályára lép.

"A szurkolói kártya, illetve a nézőtér kamerás megfigyelése minden problémát megold, ezt Nyugat-Európában már bebizonyították. Rendbontók nyilvánvalóan mindig lesznek, kerítéstől függetlenül. Őket könnyűszerrel kiszűrjük majd, és a törvény előtt felelnek a tetteikért. Egy biztos: tavasszal akár saját felelősségemre, ha kell, saját kézzel vágom le a kerítést, mert egy futballpálya nem hadszíntér" - tette hozzá a szakember.