Vágólapra másolva!
Szombaton néhány perccel 19 óra előtt kiderült: ha a magyar labdarúgó-válogatott legyőzte volna Lengyelországot, akkor sem lehetett volna 2. az Európa-bajnoki selejtező 4. csoportjában, mert a lettek nyertek Stockholmban, s ők várják a pótkvalifikáció hétfői sorsolását. A 2-1-es vendégsikerrel zárult budapesti találkozó után ugyan Gellei Imre nem mondott le, de sejtetni engedte, valószínűleg nem hosszabbítják meg év végén lejáró szerződését.

Képgaléria az Eb-selejtezők zárófordulójáról

A szakvezető elmondta: nem érzi erkölcsi kötelességének a lemondást, úgy érzi, ezt a kérdést nem most kell megvitatni. Elismerte, hogy nem csak a szombati eredmények miatt maradt el a 2. hely megszerzése, hiszen óriási lehetőségei voltak együttesnek.

"De amelyik csapat nem használja ki a nagy gólhelyzeteket, nem is érdemli meg, hogy kijusson egy nagy eseményre. Gratulálok a lengyeleknek a mostani győzelemhez, két helyzetet kíméletlenül kihasználtak. A csapattal együtt nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy áprilisban a svédek, s most a Janas-csapat ellen elszalasztottuk a győzelmet, mert akkor mi készülhetnénk pótselejtezőre. Mégis a legfájóbb a rigai vereség, mert azzal úszott el a második hely esélye" - jegyezte meg.

A szövetségi kapitány nem kívánt különösebben foglalkozni a stockholmi eredménnyel, mert mint elmondta: "A lettek már Varsóban is győztek, vagyis jobbak mint mi és a lengyelek, hiszen több pontot szereztek."

A szombat esti budapesti mérkőzésen a vendégek nem alakítottak ki hatalmas helyzeteket, két villámgyors akció végén azonban Andrzej Niedzielan bevette Király Gábor kapuját, ezekre a "csapásokra" csak Szabics Imre tudott válaszolni.

"Nem hibáztam egyik gólnál sem. Mindent megtettünk a sikerért, nem érhet bírálat bennünket. Sajnos a továbbjutás lehetőségégét Rigában veszítettük el, de így is fájó a lengyelek elleni vereség" - mondta a Hertha BSC hálóőre.

Sokan azt várták a találkozó előtt, hogy a Werder Bremenben sorozatban jól futballozó Lisztes Krisztián a Puskás Ferenc-stadionban vezéregyéniség lesz, de sajnos nem így történt. "Pontatlanok voltunk, ráadásul hátulról sokszor csak vaktában rúgták előre a labdát. Két hasonló képességű együttes találkozott, más eredmény is születhetett volna. Sajnálom a búcsút, mert a lettek egyáltalán nem jobbak nálunk, sőt a lengyeleknél sem. Furcsának tartom a stockholmi eredményt, de butaság lenne, ha bármit is határozottan kijelentenék, hiszen nem láttam a találkozót" - értékelt a középpályás.

A szombaton győztes együttes szakvezetője, játékosai és szurkolói sem lehettek boldogok, hiszen a lettek szerezték meg a második helyet. "Drámaian izgalmas mérkőzés volt, gratulálok a csapatomnak a jó játékhoz. Sajnálom, hogy a győzelem ellenére nem kerültünk tovább. A közös munka folytatódik, bízom abban, hogy nagyobb sikerrel. A búcsúért vállalom a felelősséget, mert több meccsen vezettem a csapatot, mint elődöm" - mondta Pawel Janas szövetségi kapitány.

A tréner tavaly év végén váltotta Zbigniew Bonieket, s most a lefújás után Michael Listkiewicz elnök megerősítette pozíciójában.