Vágólapra másolva!
Szomorú a válogatott veresége és Tököli Attila miatt is Rabóczki Balázs. A dán FC Köbenhavn magyar kapusa ugyanis nagyon sokra tartja a ferencvárosi csatárt, ám hiába várja, a támadó sérülése nem jött rendbe, ezért el sem utazik a szerdai, koppenhágai UEFA-kupa-visszavágóra. Garami József, a zöld-fehérek trénere ennek ellenére is bízik a sikerben.

"Ahogy hallom, 20 ezer néző várható a Fradi elleni visszavágón. Ez a Parken-stadionban félházat jelent, ám akik kijönnek, azok sohasem ülik végig csendben a mérkőzéseket, vagyis a remek hangulat garantált lesz szerda este is" - mondta Rabóczki Balázs, aki már javában készül a szerdai, Ferencváros elleni UEFA-kupa-visszavágóra.

Kérdésünkre, hogy csapatukban akadnak-e sérültek, Rabóczki kijelentette: "Igen, az Üllői úton hatalmas gólt szerzett Todi Jonsson sérült, ő biztosan nem léphet pályára, felépült viszont a dél-afrikai Zuma, aki a brazil Alvaro Santosszal alkotja majd a csatársorunkat. Zumával megnőttek az esélyeink is a továbbjutásra, hiszen ő az egyik legtermékenyebb gólvágónk. Természetesen az itteni sajtó még a boszniai döntetlent ünnepli, amellyel a dán válogatott kijutott a portugáliai Eb-re, ám keddtől már nyilván a mi meccsünket is több oldalon harangozzák majd be."

Amikor megemlítettük, hogy Tököli sérülése miatt nem is utazik el Koppenhágába, Rabóczki ekképp reagált: "Ezt sajnálom, mert Tökölit, akivel a Dunaferr együttesében együtt játszottam, remek csatárnak tartom, s bár hiánya szintén a mi esélyeinket növeli a továbbjutásra, azért jó lett volna vele ismét találkozni a pályán."

Végezetül a magyar kapus a válogatott kudarcáról is szólt: "Szomorú vagyok, és sajnálom a csapatot, mert most biztosan sokan rajtuk köszörülik majd a nyelvüket. Mindezt már megtapasztalhattam azokon a magyar tévéadókon, amelyeket Koppenhágában is láthatok."

Bánki József

[origo]