Vágólapra másolva!
Újabb kudarcot kellett megélnie a Hertha szurkolóinak, a berlini együttes a hazai 0-0 után ugyanis a lengyel Groclin otthonában 1-0-s vereséget szenvedett, így kiesett az UEFA-kupából. A hazaiak találatában a hét végén a lengyel válogatottban Niedzialannak két gólpasszt adó Rasiak ismét főszerepet játszott, jóllehet hivatalosan öngólnak jegyezték be a Groclin gólját. Király Gábor, a németek magyar kapusa szerint Huub Stevenst, a Hertha edzőjét immár nem csupán a szurkolók, hanem az újságok is bírálják a csapat rendkívül gyenge szereplése miatt.

"Tagadhatatlanul gyászos a hangulat a klubon belül, s most már egyre inkább 'megtalálják' az edzőnket az eredménytelenség miatt" - kezdte Király. "Huub Stevens ugyanis már nem csupán a szurkolók, hanem az újságok kritikájának a kereszttüzében áll, persze azért mi, játékosok sem maradunk ki a szidalmazásokból. Jóllehet, engem személy szerint nem bántottak ezúttal sem, de mivel ez csapatjáték, a felelősségünk is közös a kudarcokban. Sajnos a Groclin ellen az első félidőben botrányosan futballoztunk, szinte el sem jutottunk az ellenfél kapujáig, szünet után némileg feljavultunk, de igazán csak a lengyelek vezető gólja után, az utolsó hat percben pörögtünk fel. Érdekes, ekkor több helyzetet alakítottunk ki, mint máskor egy egész meccsen, sajnos azonban azokat mind ki is hagytuk."

Kérdésünkre, hogy a Groclin lengyel válogatott játékosai a meccs előtt vagy közben megemlítették-e a budapesti selejtezőt, Király ennyit mondott: "Mindössze a Puskás-stadionban két gólt szerzett Niedzialan nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy újra duplázni szeretne velem szemben, ezen kívül nem sokat foglalkoztak a budapesti fellépéssel. Egyébként a szerdai kupameccsen ugyanazt játszották, mint a válogatott ellenünk, azaz mélységi passzokkal akarták kiugratni a csatárokat, ám a védőink vagy befutották őket, vagy eleve leblokkolták az átadásokat. A végén mégis sikerült egy öngóllal továbbjutniuk, ami számunkra keserves kudarc, ráadásul a hét végén a bajnokságban a Leverkusent fogadjuk, ami szintén nagyon nehéz 90 percnek ígérkezik. Én mégis bízom a csapatban, mert már hatalmas szükségünk lenne a sikerélményre."

Bánki József