Vágólapra másolva!
Megszakadt Hildebrand kapus góltalansági sorozata, ennek ellenére győzött Brémában a Suttgart, így Felix Magath együttese továbbra is veretlen a Bundesligában. Tovább mélyült a Hertha a válsága, miután az idei szezonban még nyeretlen berliniek hazai pályán kaptak ki 4-1-re a Leverkusentől.

A brémai Weser-stadionban rendezték a Bundesliga kilencedik fordulójának magyar érdekeltséggel is bíró csúcsrangadóját, ahol a listavezető Werder a harmadik helyezett Stuttgartot fogadta. Mindkét együttesben a kezdők között kapott helyet a csapatok magyar légiósa, a hazaiaknál Lisztes Krisztián, a vendégeknél pedig Szabics Imre.

Lisztes rögtön az első percben be is mutatkozott egykori kenyéradójának: nagyszerűen szerzett labdát a vendégtérfél közepén, kettőt tolt rajta, majd húsz méterről leadott lövését az Oliver Kahn góltalansági csúcsát az előző fordulóban megdöntő Hildebrand csak üggyel-bajjal tudta hárítani.

Ezt követően is támadásban maradt a Bremen, és Ailtonék többször zavarba hozták az első nyolc fordulóban hibátlanul záró stuttgarti védelmet, de fölényüket nem tudták gólra váltani.

Ezzel szemben a Stuttgart gyakorlatilag az első valamirevaló helyzetéből gólt szerzett: Hinkel szenzációsan húzott el a jobb oldalon, két védőt kicselezve egészen az alapvonalig jutott, ott kötényt adott a kanadai válogatott Stalterinek, majd középre emelt, az egyedül hagyott Szabics pedig a kapuba bólintott.

Magához sem térhetett a kapott gól okozta sokkból a hazai csapat, és két perccel a vezető gólt követően máris kettő volt a stuttgarti előny: Hleb zseniális labdával ugratta ki Kuranyit, aki a kifutó Reinke mellett a bal alsó sarokba helyezett.

Az első félidő utolsó percében eldönthette volna a meccset a Stuttgart: Ümit Davala rúgta fel Hlebet a tizanhatoson belül, ám a sértett által elvégzett büntetőt Reinke kapus hárította.

A második játékrészben ugyanott folytatták a csapatok, ahol az első negyvenöt percben abbahagyták: a Werder erőlködött, próbálkozott, de nem jutott el helyzetig, míg a vendégek elsősorban a védekezéssel törődtek.

Aztán egy kicsit felpörgött a meccs: előbb Lisztes próbálkozott távoli lövéssel, majd Hildebrand hárított ziccerben, az 59. percben azonban már a stuttgarti hálóőrnek sem volt ellenszere: Ernst kanyarított középre az alapvonalról, az egy perccel korábban csereként beállt Hariszteasz pedig a jobb alsó sarokba pörgette a labdát.

A szépítő gól után mindent megpróbált a hazai csapat, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezniük Micoud-éknak, nem úgy a Stuttgartnak: a 91. percben a Bordon kiállítása miatt már tíz emberrel játszó vendégcsapat lekontrázta a kitámadó Brémát, és a csereként beállt Tiffert eldöntötte a mérkőzést.

Bundesliga, 9. forduló:
Werder Bremen - VfB Stuttgart 1-3 (0-2)
gól:
Hariszteasz (60.), illetve Szabics (31.), Kuranyi (34.), Tiffert (91.)
kiállítva: Bordon (88., VfB Stuttgart)

1860 München - Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
gól:
Lauth (91., 11-esből)

Borussia Mönchengladbach - Bayern München 0-0

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 1-4 (0-1)
gól:
Bobic (47.), illetve Franca (11.), Berbatov (54.), Schneider (72.), Babic (85.)
kiállítva: Lapaczinski (50.), illetve Placente (63.)

1. FC Köln - SC Freiburg 1-0 (0-0)
gól:
Dogan (70.)

Borussia Dortmund - Hannover 96 6-2 (2-0)
gól:
Ewerthon (34., 76.), Ricken (42.), Kehl (57.), Koller (65., 77.), illetve Vinicius (58.), Wolf (85.)

VfL Wolfsburg - Hansa Rostock 3-1 (2-1)
gól:
Madsen (31.), Baiano (39., 67.), illetve Rydlewicz (41.)
kiállítva: Plassnegger (81., Hansa Rostock)