Vágólapra másolva!
Samuel és Cassano találataival 2-0-ra verte az AS Roma a Parma együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában, s továbbra is veretlen hazai pályán (sőt gólt sem kapott még!) a fővárosi gárda. Az Udinese, a Modena és a Reggina is nyert otthon, a Chievo-Sampdoria, illetve a Bologna-Perugia mérkőzés döntetlenül zárult. A Milan hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Laziót.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának egyik rangadójára a fővárosban került sor, ahol a harmadik helyezett AS Romához a negyedik Parma látogatott. A hazaiaknál Sartor, Tommasi, Montella, Carew és Delvecchio sérülés miatt nem léphetett pályára, ám a Stadio Olimpicóban idén felmutatott két győzelem és 8-0-s gólkülönbség elég indok lehetett arra, hogy a Capello-csapat sikerrel vegye az akadályt. A vendégek egy csatárral próbálkoztak, a brazil Adriano személyében, s visszakerült a csapatba a japán Nakata is.

Az első komoly helyzetre négy percet kellett várni, ekkor Totti közeli próbálkozását Frey parádés reflexszel tolta a lécre, a kipattanót pedig Mancini négy lépésről az égbe fejelte. Eltelt négy perc, ismét hazai lehetőség adódott, ám Cassano centerezés helyett a balösszekötő pozíciójából gyatrán a kapu mellé lőtt.

Davidsot a Dundee (is) vinné

Meglepő bejelentést tett a skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Dundee klubigazgatója, Giovanni di Stefano. A sportvezető a Sunday Mailnek nyilatkozva azt mondta, a klubnak megérne 1,7 millió fontot, hogy a holland középpályás öt hónapra a csapathoz szerződjön.
"Tudjuk, Davids a nyáron elhagyja a Juventust, s várhatóan a Roma ajánlatát fogadja el. Felvettük viszont a kapcsolatot vele, hogy januártól öt hónapra szerződjön hozzánk. Szeretnénk mindenképpen megszerezni a bajnokságban a harmadik helyet, ezzel ugyanis bejutnánk az UEFA-kupába, ami jövőre mintegy hatmillió fontnyi bevételt eredményezne."



A 29. percben megszerezte a vezetést a Roma: De Rossi balról tökéletesen játszott középre, az érkező Samuel pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A félidő egyetlen valamirevaló vendéglehetőségét Adriano puskázta el, illetve éles szögből leadott lövését Pelizzoli fogta.

A félidőben Prandelli mester megpróbált frissíteni csapatán, így Marchionni helyett Gilardinót küldte pályára, ám amíg a cserecsatár kihagyta helyzetét, De Rossi második gólpasszát Cassano a 61. percben gyönyörű fejesből értékesítette (2-0). A idei szezont figyelembe véve hazai pályán, tétmérkőzésen még gólt sem kapó Roma (az UEFA-kupában 4-0 a Vardar ellen) megérdemelten nyert, s tapad a két ponttal előtte áll Juventusra, míg a Parma elszenvedte első vereségét a 2003-2004-es szezonban.

Ami a többi mérkőzést illeti: a Chievo hiába szerzett vezetést hazai pályán, végül meg kellett elégednie a döntetlennel a Sampdoria ellenében. Döntetlen lett a Bologna-Perugia mérkőzés is (2-2): a hazaiak háromszor is eredményesek voltak, a szépséghiba, hogy Rossini mindkét kapuba betalált. Az Udinese 2-0-ra verte az Empolit, a Modena és a Reggina egy-egy gólt szerezve tartotta otthon a három pontot.

A Milan hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Laziót. A két jó formában lévő együttes összecsapása magas színvonalú mérkőzést hozott, amelyen felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

Serie A, 6. forduló:
Bologna - Perugia 2-2 (0-0)
gól:
Sam Dalla Bona (70.), Rossini (77.), illetve Rossini (49., öngól), Bothroyd (69.)

Chievo - Sampdoria 1-1 (1-0)
gól:
Amauri (24.), illetve Diana (59.)

Udinese - Empoli 2-0 (2-0)
gól:
Sensini (29.), Iaquinta (32.)

Modena - Lecce 1-0 (0-0)
gól:
Vignaroli (62.)
kiállítva: Konan (52., Lecce)

Reggina - Siena 1-0 (1-0)
gól:
Mozart (22.)

Roma - Parma 2-0 (1-0)
gól:
Samuel (29.), Cassano (61.)

Milan - Lazio 1-0 (1-0)
gól: Pirlo (37.)