Társoldalunk:

Kiütötte a Lokomotiv az Intert

2003.10.21. 20:21

Lokomotiv Moszkva (orosz) - Internazionale (olasz) 3-0 (1-0)
Moszkva, 25 ezer néző
vezette: Franz-Xaver Wack (német)
Lokomotiv: Ovcsinnyikov - Maminov, Lekgetho, Szennyikov, Jevszejev (Gurenko, 75.) - Buznyikin (Pasinyin, a szünetben), Iszmajlov, Ignasevics, Loszkov, Hohlov - Aszvetia
Inter: Toldo - Cordoba, Materazzi (Emre, 61.), Cannavaro, Brechet (Coco, 72.) - J. Zanetti, Almeyda, C. Zanetti, - Recoba - Vieri, Cruz (Martins, 61.).
gól: Loszkov (2.), Aszvetia (50.), Hohlov (57.)

Két győzelem után mi más is lehetett volna a célja az Inter labdarúgócsapatának, mint Moszkvában is begyűjteni a három pontot. A Lokomotiv elleni találkozó amúgy is átmenetinek nevezhető, hiszen a kispadon az a Corrado Verdelli foglalt helyet, aki csupán erre a találkozóra kapott megbízást, s szerette volna a Cúper-korszakot győzelemmel lezárni a klub életében. "Készen állok a mérkőzésre, csakúgy, mint a játékosaim. Tudjuk, a Lokomotiv nagyon kompakt csapat, jól, sallangmentesen védekeznek, így nem lesz könnyű ellenük" - vélte a tréner.

"Győzelemre játszunk, ehhez sok gólhelyzetet kell kialakítanunk, s lehetőleg néhányat értékesíteni is. A legnagyobb gondunk, hogy még az ordító lehetőségeket is képesek vagyunk elrontani" - nyilatkozta a találkozó előtt pár órával Jurij Szjomin, a Lokomotiv trénere.

Szjomin a találkozó második percében már elégedetten dörzsölgethette fázós tenyerét, a havas esőben megkeződött találkozó 2. percében ugyanis máris vezetést szerzett a hazai együttes. Egy villámgyors támadást követően Loszkov az ötös jobb oldali sarkáról bombázott az olasz kapuba (1-0).

A 11. percben Recoba immáron másodszor próbálkozott kapura lövéssel, azonban nem tudott túljárni Ovcsinnyikov eszén. Nagyobb sebességre kapcsolt az Inter, s akadtak is helyzetei, ám vagy az orosz kapus védett bravúrral (mint a 24. percben Vieri lövésénél), vagy az olaszok hibáztak, mint a 27. percben Javier Zanetti, aki túl nagy gólt akart rúgni ajtó-ablak helyzetben, s végül kibombázta a labdát a stadionból.

A 39. percben Buznyikin kötött csomót a milánóiak lábára, 13 méteres lövése Materazzin megpattanva miliméterekkel vágódott a bal kapufa mellé. Két perccel később Iszmajlov ugyanoda lőtt, Toldó későn vetődött, tőle akár gól is lehetett volna.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a hazai együttes, mint az első félidőben: ezúttal Jevszejev centerezett középre, a bal oldalon teljesen egyedül érkező grúz Aszvetia pedig öt lépésről az üres kapuba passzolt (2-0). Összeomlott az Inter: az 57. percben Loszkov szabadrúgását Hohlov 15 méterről fejelte a jobb felső sarokba (3-0).

A hátralévő bő harminc percben mindössze egy Vieri-kapufára futotta az olaszok erejéből, a csapat irányítását szerdán átvevő Alberto Zaccheronira nagyon nehéz feladat vár, hogy felrázza a mélabús gárdát.

B csoport másik mérkőzésén:
Dinamo Kijev (ukrán) - Arsenal (angol) 2-1 (1-0)
Kijev, 81 ezer néző
vezette: Konrad Plautz (osztrák)
Dinamo: Sovkovszkij - Dmitrulin (Sablic, 33.), Gavrancic, Fjodorov, Nyeszmacsnij - Guszev (Rincón, 65.), Ghioane (Hackevics, 79.), Leko, Pejev - Belkevics, Sackih
Arsenal: Lehmann - Lauren, Touré, Campbell, Cole - Parlour (Ljungberg, 74.), Gilberto (Kanu, 74.), Edu (Vieira, 61.), Pires - Wiltord, Henry.
gól: Sackih (27.), Belkevics (64.), illetve Henry (80.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK