Társoldalunk:

Szabics ezúttal a görögöket leckéztette meg

2003.10.22. 20:50

Stuttgart - Panathinaikosz 2-0 (2-0)
Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 50 348 néző
vezeti: Paul Allaerts (belga)
gól: Szabics (13.), Soldo (25.)
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Meira, Bordon, Lahm - Soldo - Vranjes (Meissner, 77.), Heldt (Tiffert, 62.), Hleb - Kuranyi, Szabics (Amanatidisz, 84.).
Panathinaikosz: Nikopolidisz - Szeitaridisz, Henriksen, Morris, Fisszasz - Maric, Basszinasz, Zutautas, Münch (Konsztantinidisz, 69.), Michaelsen - Papadopulosz (Konsztantinu, a szünetben)

A Manchester United elleni parádés hazai siker révén felcsillant a remény a VfB Stuttgart előtt, hogy a csapat megszerezze a csoportelsőséget - ehhez azonban a Panathinaikosz ellen is győznie kellett volna Felix Magath együttesének. "Nem lehet kérdés, nyerünk" - nyilatkozta a találkozót megelőzően a sikeredző, akinek egyedül Zvonimir Soldo sérülése okozott gondot, a horvát játékos végül vállalta a szereplést.

Persze a Panathinaikosz is a siker reményében utazott Svábföldre, a gárda izraeli edzője, Itzhak Shum az utolsó lehetőséget szeretné megragadni. "Újságírók azt kérdezik tőlem, hogyan nyerhetünk, ha még a legutóbbi bajnokinkat is elveszítettük? Erre csak azt válaszoltam, a Manchester United is megnyerte a bajnokiját, majd kikapott Stuttgartban. A nemzeti bajnokság és a BL teljesen más."

Shum át is alakította kellőképpen csapatát, a Rangers elleni döntetlent elérő csapathoz képest öt helyen is változtatást eszközölt, így ezúttal bekerült a csapatba Nikopolidisz kapus mellett Papadopulosz, Basszinasz, a dán Henriksen és a német Münch is. A 12. percben Heldt lövését még fogta a görög kapus, ám az első komoly lehetőségét már gólra váltotta a Suttgart.

S ki más szerezhette volna a gólt, mint Szabics Imre? A 15. percben Lahm befűzte a balszélen Szeitaridiszt, középre ívelt, az érkező magyar csatár pedig okosan a jobb sarokba bólintott (1-0). Tíz perccel később újabb gólt szerzett a hazai együttes. Heldt szögletére Nikopolidisz borzalmasan mozdult ki, érkezett Soldo, aki két mérettől fejelt a jobb sarokba (2-0).

Ezzel gyakorlatilag véget is ért az említendő eseményes sora, a Stuttgart már nem erőltette túlzottan a támadásokat, míg a Panathinaikosz összesen egyszer tudott veszélyeztetni, a 48. percben Konsztantinu fejesét kellett Hildebrandnak hárítania. Szabicsot a 84. percben Amanatidisz váltotta.

Glasgow Rangers - Manchester United 0-1 (0-1)
Glasgow, Ibrox park
vezeti: Anders Frisk (svéd)
gól: Phil Neville (5.)
Rangers: Klos - Ricksen, Moore, Berg, Ball - Vanoli (Nerlinger, 67.), Arteta, Hizanisvili (Ross, 86.) - S. Arveladze, Mols, Lövenkrands.
Manchester United: Howard - Gary Neville, Ferdinand, O'Shea, Silvestre - Fortune (Djemba-Djemba, 94.), Keane, Phil Neville (Butt, 86.), Giggs - Scholes, Van Nistelrooy.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK