Társoldalunk:

Szabics ezúttal a görögöket leckéztette meg

2003.10.22. 20:50

Real Madrid - Partizan 1-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu-stadion
vezeti: Massimo Busacca (svájci)
gól: Raúl (38.)
Real Madrid: Casillas - Michel Salgado, Pavón (Guti, a szünetben), Raúl Bravo, Roberto Carlos - Beckham, Helguera, Figo - Zidane (Solari, 79.) - Raúl, Ronaldo (Portillo, 79.)
Partizan: Pantic - Savic, Rzasa (Stojanoski, a szünetben), Duljaj, Nadj (Cakar, 92.) - Djordjevic (Brnovic, 90.), Malbasa, Ognjanovic, Ilic - Iliev, Drulovic.

Madridban úgy számoltak a Real vezetői, ha a csapat begyűjti a kötelezőnek mondható hazai győzelmet a szerb-montenegrói Partizan ellen, akkor gyakorlatilag zsebben van a továbbjutás, noha még csak csoportkör fele ér véget. A belgrádiak viszont kimondottan a pontszerzést tűzték ki célul, hogy életben maradjanak reményeik.

A Madrid szakvezetője, Carlos Queiroz a legutóbbi, Porto elleni Bl-találkozóhoz képest két helyen változtatott csapatán, Solari helyén a 81. Bl-mérkőzést játszó Raúl, kezdett, míg Guti t David Beckham váltotta.

A vendégek részéről Lothar Matthäus is felforgatta az együttest, Radovan Radakovic és a macedón Milan Stojanoski csupán a kispadon kapott helyet, Milivoje Cirkovic, Andrija Delibasic, illetve a nigériai válogatott Taribo West még ott sem... A kapuban Djordje Pantic jutott lehetőséghez, s bekerült a csapatba a Dejan Ognjanovic, Branko Savic, Tomasz Rzasa, Ljubinko Drulovic kvartett is.

Az első félórában Beckham, Raúl és Ronaldo és Roberto Carlos is veszélyeztetett, de vagy a labda kerülte el a szerb kaput, vagy Pantic állt jó helyen, s védett. A 38. percben aztán megtört a jég: Beckham szögletét Figo csúsztatta meg, Raúl pedig csak besegítette a kapuba (1-0). Az eredmény már nem változott, a Real az utolsó negyedórában azt is megengedhette magának, hogy Ronaldo és Zidane is a csere sorsára jusson.

Marseille - Porto 2-3 (1-2)
Marseille, Velodrome
vezeti: Kirosz Vasszarasz (görög)
gól: Drogba (24.), Marlet (84.), illetve Maniche (31.), Derlei (35.), Alenyicsev (81.)
Marseille: Runje - Pérez (Szicsev, 66.), Van Buyten, Meité, Ecker - Marlet, Celestini, Meriem, Hemdani - Mido (Vachousek, 67.), Drogba.
Porto: Vitor Baia - Paulo Ferreira, Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Nuno Valente - Maniche, Costinha, Marco Ferreira (Alenyicsev, 73.) - Deco - Derlei (Jankauskas, 88.), César Peixoto (Bosingwa, 65.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK