Vágólapra másolva!

Chelsea - Lazio 2-1 (0-0)
London, Stamford Bridge
vezeti: Terje Hauge (norvég)
gól: Lampard (57.), Mutu (65.), illetve S. Inzaghi (38.)
Chelsea: Cudicini - Johnson, Terry, Gallas, Bridge - Lampard, Makelele, Verón (Grönkjaer, 64.), Duff (Geremi, 78.) - Gudjohnsen, Mutu (J. Cole, 87.)
Lazio: Peruzzi - Oddo, Stam, Mihajlovic, Favalli - Conceicao, Zauri (Fiore, 75.), Albertini, Stankovic (Liverani, 84.) - S. Inzaghi (Muzzi, 68.), Corradi.

Csakis a győzelem lehetett a Chelsea labdarúgócsapatának célja a hazai, Lazio elleni BL-összecsapáson, hiszen az összevásárolt angol sztárcsapat egyszer már megbotlott a Stamford Bridge-en. Claudio Ranieri, a gárda menedzsere úgy vélte, a Besiktas ellen megfizették a tanulópénzt, s abból a leckéből csak tanult a csapat. Ranieri ezúttal nem számíthatott két világbajnokára, a francia Desailly, Petit duóra, viszont John Terry visszafoglalhatta helyét a védelem tengelyében.

Unalmas 38 perc után (amelynek legnagyobb helyzetét talán Mutu első negyedóra végén megeresztett "széles" lövése jelentette) váratlanul megszerezte a vezetést a Lazio. Oddo ívelte fel a labdát a Chelsea tizenhatosának bal oldalára, Stankovic nagyon okosan középre játszott, a berobbanó Simone Inzaghi pedig a tétova Gallas és Cudicini kíséretében két lépésről fejelt a kapu közepébe (0-1). Az első félidő hosszabbításának második percében Lampard hatalmas lökettel a lécet trafálta telibe, de maradt az 1-0-s vendégvezetés.

Nagy elánnal kezdte a Chelsea a második félidőt, az első lehetősgé Duff lábában volt, Peruzzi ezt még hárította. Aztán az 57. percben Gudjohnsen tolta ki a labdát Duffnak, a szélső középre lőtt, az érkező Lampard pedig a 16-os vonaláról egyből, jobbal bombagólt ragasztott a Lazió kapujának bal felső sarkába (1-1).

Beindult az angol együttes, nyolc perccel később Mutu kapott jó labdát az ötös sarkán, öt védő csak nézte, ahogy a kapura fordult, elsőre Stam még tisztázni tudott, a lecsorgó labdát viszont a román csatár okosan a jobb alsó sarokba helyezte (2-1). A 75. percben Cudicini villant, Corradi fejesét a bal "pipából" kaparta ki.

Sparta Praha - Besiktas 2-1 (0-0)
Prága, Toyota Arena
vezeti: Alain Hamer (luxemburgi)
gól: Zelenka (58.), Poborsky (84.), illetve Pancu (60).
Sparta Praga: Blazek - Nemec, Hübschman, Johana, Labant - Poborsky, Zelenka (Michalík, 91.), Kovac, Pergl - Kincl (Gluscevic, 86.), Sionko (Jun, 88.)
Besiktas: Córdoba - Zago, Asik, Tayfur, Ronaldo Guiaro - Sergen Yalcin (Ahmed Hasszan, 81.), Ibrahim Üzülmez, Giunti, Pancu - Ahmet (Sinan, 65.), Dobra.