Vágólapra másolva!
A Premiership idei szezonjában eddig várakozáson felül szereplő Fulham otthonában aratott 3-2-es sikerével a Newcastle United folytatta felzárkózását az angol labdarúgó-bajnokságban. Sir Bobby Robson Szarkái zsinórban harmadik győzelmüket érték el, így az elmúlt közel egy hónapban a 19. helyről a tizedikre léptek előre a tabellán.

Az idei eredmények fényében mindenképpen a Fulham számított a mérkőzés esélyesének, hiszen a távozó Jean Tigana után beugró menedzserből véglegesített Chris Coleman vezérletével remeklő Al Fayed-csapat a hatodik helyről várta a Newcastle Partizan elleni BL-selejtezője miatt a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzést.

Ami esetleg aggaszthatta a Premiership-feltételeknek nem megfelelő Craven Cottage-i otthon helyett a harmadosztályban sínylődő Queens Park Rangers Loftus Road-i stadionját bérlő londoniakat, az "mindössze" annyi volt, hogy a találkozó előtt egyértelműen felfelé ívelt a NUFC formája. A Southamptont és a Middlesbrough-t is 1-0-ra verték Shearerék, ráadásul Sir Bobby fiai a tavalyi szezonban is az ideihez kísértetiesen hasonló formát mutattak, ami nem sok jót ígért Saháéknak: 2002. szeptember 14-én a Premiership 19. helyén pironkodott a Newcastle, hogy május 11-én aztán a BL-selejtezőt érő bronzérmes pozícióba fusson be.

Aztán felfelé ívelő forma ide, rossz előjelek oda, nagyon bekezdett a Fulham: az egykori Newcastle-játékos, Lee Clark már az ötödik percben betalált az ír válogatott Shay Given hálójába, Louis Saha pedig két perccel később 2-0-ra módosította az állást. Nagyon sok csapat megrogyna ilyenkor, a Szarkák azonban a tavalyi Bajnokok Ligája-szezonban is bebizonyították, hogy nem tartoznak az összeomló típusú csapatok közé: akkor három vereséggel kezdték az első BL-csoportkört, hogy aztán három győzelemmel a Juventus mögött, a Dinamo Kijev és az UEFA-kupa akkori címvédője, a Feyenoord rovására továbbjussanak az E csoportból.

Most sem zuhant össze a vendégcsapat, sőt az első negyedóra végén a technikás francia, Laurent Robert góljával szépítettek a fekete-fehérek, a második félidő elején pedig öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést: Shearer előbb értékesítette az Ameobi javára megítélt büntetőt, majd akcióból is betalált a veterán gólzsák, így gyakorlatilag egyedül nyerte meg a meccset csapatának - ebben a szezonban nem először.

Veresége ellenére nem érheti szemrehányás a Fulhamet, hiszen az összesített mérlege még így is várakozáson felüli, míg a Newcastle-vel mostantól minden bizonnyal számolni kell - ha nem is a dobogós helyekért vívott harcban, hiszen a MU, Arsenal, Chelsea trió befoghatatlannak tűnik - legalább a BL-selejtezőt érő negyedik helyért folyó küzdelemben.

Premiership, 3. forduló (elhalasztott mérkőzés):
Fulham - Newcastle 2-3 (2-1)
gól:
Clark (5.), Saha (7.), illetve Robert (15.), Shearer (50., 11-esből, 55.)