Vágólapra másolva!

Marseille - Porto 2-3

A spanyol sztárcsapat a vártnál nehezebb sikert aratott szerdán, ugyanis az első félidő utolsó periódusában szerzett egygólos előnyét nem tudta tovább növelni, annak ellenére, hogy több ígéretes helyzetet is kialakított.

"A győzelem volt a fontos számunkra, s ezt megszereztük. Nem a kívánt ritmusban játszottunk, ez tény, de így is több gólt rúghattunk volna. Erről a meccsről csak a három pont begyűjtése marad meg az emlékezetünkben, ám ez épp elég" - mondta elégedetten Carlos Querioz, a hazaiak mestere.

A három mérkőzés után mindössze egy ponttal az utolsó helyen álló Partizan mestere, Lotthar Mättheus nagyon feldúlt volt, mert szerinte csapata komoly győzelmi esélyt szalasztott el:

"Dühös vagyok a játékosaimra. Nem lett volna szabad ilyen gyáván játszani, de úgy tűnik többen túlzottan tisztelték az ellenfelet. Az pedig még jobban elszomorít, hogy így is nyerhettünk volna, hiszen a második játékrészben hatalmas helyzetekben hibáztunk."

A kvartett másik találkozóján az UEFA-kupa győztese, az FC Porto nagy csatában, idegenben győzte le 3-2-re az Olympique Marseille-t, s így négy pontjával a még továbbjutást jelentő második helyre ugrott a csoportban, igaz mindössze eggyel megelőzve a francia együttest, amely a következő fordulóban, idegenben vághat vissza a portugáloknak.

H csoport

Milan - FC Bruges 0-1

Ajax - Celta Vigo 1-0

A nap legnagyobb meglepetését az FC Bruges okozta azzal, hogy idegenben 1-0-ra nyert a címvédő AC Milan ellen, amely egyszerűen nem tudott mit kezdeni a belgák rendkívül szervezett védelmével. "Ma gyengén játszottunk, de így is voltak lehetőségeink. Sajnos az ilyen vereségek benne vannak a futballban" - mondta a mérkőzés után egykedvűen Carlo Ancelotti, az olasz csapat edzője.

Miután a H csoport másik találkozóján az Ajax Amsterdam győzni tudott 1-0-ra a spanyol Celta Vigo ellen, nagyon kiéleződött az első két helyért folyó küzdelem. A négyest ugyan a hollandok vezetik 6 ponttal, de ők sem érezhetik magukat "páholyban", hiszen a jelenleg utolsó Celtának is csupán négy pont a hátránya. A Mian és a Bruges 4-4 pontot szerzett eddig.

G csoport

Chelsea - Lazio 2-1

Sparta Praha - Besiktas 2-1

A Chelsea-Lazio mérkőzés után sem örülhettek az olasz drukkerek, miután a londoniak 0-1-es félidőt követően fordítottak, és 2-1-re nyertek. "Az Arsenal elleni bajnoki vereség után arra kértem a fiúkat, hogy szedjék össze magukat. Ez láthatóan sikerült nekik" - mondta boldogan a hazaiakat irányító Claudio Ranieri.

Némileg talán meglepő, hogy a rómaiak trénere, Roberto Mancini sem volt igazán letörve a találkozót követően: "Egy picit fáj a vereség, főleg, hogy sokáig vezettünk, de nem történt tragédia, továbbra is jó eséllyel pályázunk a továbblépésre. Egyébként azért vesztettünk, mert túl nagy teret engedtünk át az ellenfél játékosainak."

A másik meccsen a cseh Sparta Praha 2-1-re legyőzte otthon a török Besiktast, így ebben a négyesben kísértetiesen hasonló a helyzet három forduló után, mint a H csoportban: a Chelsea 6 pontjával vezet, a Lazio és a Sparta 4-4-gyel követik, míg leghátul a Besiktas áll 3 ponttal.