Haladást vert a Fradi

Debreceni VSC-MegaForce - Győri ETO FC 1-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Makai
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres, Selymes (Szatmári 63.) - Dombi (Flavio Pim 63.), Habi, Kiss, Böőr, Halmosi - Sumudica (Andorka 76.)
Győr: Sebők - Böjte, Stark, Nyilas, Geri - Németh (Oross 78.), Kartelo, Miriuta (Kalina 68.), Nagy T. - Nicsenko (Herczeg 60.), Bajevski
gól: Éger (45. - 11-esből)
sárga lap: Habi (9.), Sumudica (12.), illetve Stark (1.), Nyilas (23.), Bajevski (43.), Böjte (74.), Kalina (93.)

3. perc: Dombi ugratta ki a jobbösszekötő helyén Kisst, aki azonban laposan a bal kapufa mellé lőtt.

9. perc: Miriuta bal oldali szabadrúgása után Kartelo fejesét csak üggyel-bajjal tudta védeni Sebők.

27. perc: győri kontratámadásnál Németh futott el a jobb oldalon, pontos beadását azonban a kaputól 16 m-re helyezkedő Nicsenko a bal felső sarok fölé csavarta.

45. perc: Sumudica ugratta ki Dombit, akit a 16-oson belül Nyilas buktatott. A büntetőt Éger a jobbra mozduló Sebők mellett nagy erővel küldte a kapu jobb oldalába (1-0).

69. perc: Böőr jobb oldali beadását Nikolov nagy helyzetben fejelte kapu mellé 6 m-ről.

83. perc: Nyilas a félpályáról ívelt előre, Kartelo 14 m-ről váratlanul fejelt kapura, a labda a bal kapufa tövénél suhant el.

Az irányítóját nélkülöző hazai csapat akadozó játékát kihasználva szervezetten védekeztek a vendégek, akiknek olykor ellentámadásokra is futotta erejéből. A DVSC mezőnyfölénye közvetlenül a szünet előtt érett góllá, ami elsősorban a sokat mozgó, nehezen tartható Dombinak köszönhető.

A második játékrészben a DVSC különösen az első negyedórában nagyobb sebességre kapcsolt, a kapujához szegezte a vendégcsapatot, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani a későbbiekben sem. A Dombi felvágásáért megítélt büntető döntötte el a három pont sorsát, melyet a játék összképe alapján megérdemelten gyűjtött be a hazai együttes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK