Haladást vert a Fradi

Újpest FC - MTK FC 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 2536 néző
vezette: Szabó Zs.
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Farkas, Szanyó, Erős K., Bánka (Polonkai a szünetben) - Rajczi (Bükszegi 75.)
MTK: Végh - Molnár, Juhász, Komlósi (Pisont 38.), Füzi Á. - Jezdimirovic - Czvitkovics (Lengyel 73.), Zavadszky (Szabó O. 61.), Zabos - Illés, Silva
gól: Simek (26.), illetve Illés (79.)   
sárga lap: Simek (34.), Rajczi (65.), Szélesi (67.), illetve Jezdimirovic (58.), Pisont (71.)

22. perc: Silva kényszerítőzött Illéssel, aki fejjel tette vissza a labdát csatártársának, de a légiós óriási helyzetben 8 m-ről fölé lőtt.

26. perc: Farkas ugratta ki Simeket, aki 15 m-ről a bal alsó sarokba gurított a kapujából kifutó Végh mellett (1-0).

56. perc: Rajczi lépett ki a vendégvédők közül, de szorongatott helyzetből leadott bal alsó sarokba tartó 12 m-es lövését Végh lábbal hárította.

64. perc: Juhár bal alsó sarokba tartó 24 m-es szabadrúgását Végh biztosan védte.

79. perc: Lengyel fejelte le a labdát a berobbanó Illésnek, aki 7 m-ről Vlaszák mellett laposan a kapuba lőtt (1-1).

Unalmas mezőnyjátékkal telt az első negyedóra, majd a vendégek enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de helyzetig csak egyszer jutottak el, ám azt Silva kihagyta. A hazaiak viszont egy kontrából némileg váratlanul megszerezték a vezetést. A folytatásban is az MTK maradt a kezdeményezőbb, egyenlítenie azonban nem sikerült a szünetig.

A második játékrész ha lehet még az elsőnél is unalmasabb és alacsonyabb színvonalú volt. A csapatok még lövőhelyzetig is alig-alig jutottak el, de az MTK a játékrész során adódó egyetlen helyzetét gólra váltotta, így igazságos döntetlen született.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK