Vágólapra másolva!
A kispadon izgulhatja végig csapata kupamérkőzését Huub Stevens, a Hertha BSC labdarúgó-együttesének szakvezetője. A szakembert ugyan a Német Labdarúgó Szövetség kétmérkőzéses eltiltással sújtotta, de ezeket a bajnokin kell leülnie a vétkesnek. Stevens még a Leverkusen elleni, hazai találkozón kapott piros lapot Markus Merk játékvezetőtől, amiért hevesen reklamált Lapaczinski kiállítása miatt.

A szövetség fegyelmi bizottsága két bajnoki mérkőzésről eltiltotta a trénert, emellett 7500 euró büntetés megfizetésére is kötelezte. Stevens helye különben is annyira ingatag a berlini csapat élén, hogy amennyiben a Hertha kiesik a Rostock ellenében, a szakembert várhatóan menesztik.

A Bild megkérdezte a klubmenedzsert, Dieter Hoenesst a lehetséges verziókról. Amennyiben a csapat nyer, Stevens folytathatja a munkát, ám még mindig ott lóg felette Damoklesz kardja, azaz hoznia kell a Wolfsburg elleni, hét végi bajnokit is. Vereség esetén Stevens sorsa megpecsételődik, míg hosszabbításos, esetleg tizenegyesekkel történő továbbjutás esetén Hoeness ismét leülne tárgyalni a trénerrel.

A csapat minden bizonnyal a Király - Friedrich, Rehmer, Simunic, Schmidt - Kovac, Dárdai - Goor, Marcelinho - Bobic, Luizao kezdőcsapattal áll fel, csupán a kisebb sérüléssel bajlódó Bobic (helyette Rafael léphet pályára) és a náthás Király szereplése kérdéses.

Német Kupa, 2. forduló
kedd, 19.30
VfL Wolfsburg (amatőr) - Köln
Burghausen - Stuttgart
Rostock - Hertha
Bayern München - Nürnberg
St. Pauli - Lübeck
Werder Bremen - Wolfsburg

szerda, 14.30
SSVg. Velbert - Regensburg

szerda, 19.00
Eintracht Frankfurt - Duisburg
Freiburg - Schalke 04
Union Berlin - Bayer Leverkusen
Alemannia Aachen - 1860 München
Unterhaching - Hamburg
Hoffenheim - Karlsruhe
Siegen - Greuther Fürth
Braunschweig - Hannover

szerda, 20.30
Mönchengladbach - Dortmund.