Vágólapra másolva!
A kameruni Djemba-Djemba 117. percben szerzett találatával nyert Leedsben 3-2-re a Manchester United a Ligakupa harmadik fordulójában. Nehezebb dolga volt az Arsenalnak, amely tartalékcsapatával megszenvedett a másodosztályú Rotherham ellen, s csupán tizenegyesekkel biztosította helyét a következő körben.

Hosszabbításos, drámai csatában jutott tovább a Manchester United labdarúgócsapata a Ligakupa 3. fordulójában, miután gólnélküli első félidőt és 1-1-es rendes játékidőt követően 3-2-re legyőzte a Leeds United együttesét.

A 49. percben Roque Junior révén a hazai együttes szerezte meg a vezetést, Bellion a 78. percben egyenlítette ki a MU hátrányát. Aztán a 99. percben Forlan révén már a "vörösök" vezettek, ám Roque Junior második találata a 114. percben ismét egyenlítést eredményezett, ezúttal a Leeds számára. A mindent eldöntő találatot a MU kameruni védője, Eric Djemba-Djemba a 117. percben érte el.

Ami a továbbjutás mellett rossz hír a manchesteri szurkolóknak: Paul Scholes ágyéksérülés miatt műtéten esett át, így négy hétig nem állhat Sir Alex Ferguson rendelkezésére.

Nem mindennapi izgalmak közepette ment tovább az Arsenal, amely csupán tizenegyesekkel tudta legyőzni a másodosztályú Rotherham gárdáját. A 15. percben Jermaine Aliadiere révén az Ágyúsok szereztek vezetést, ám a 90. percben (!) Darren Byfield fejessel egyenlített. A hosszabbítást a Michael Pollitt kiállítása miatt emberhátrányban töltő kiscsapat még kihúzta, ám büntetőkkel végül 9-8-ra alulmaradt. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy Arsene Wenger gyakorlatilag egész csapatát pihentette, így fordulhatott elő, hogy a Stack - Tavlaridis, Clichy, Cygan, Hoyte - Cesc, Aliadiere, Edu, Thomas - Wiltord, Kanu összeállítású csapatban alig akadt ismerős...

A legboldogabb Francesc Fábregas, művésznevén "Cesc" lehetett, a 16 éves és 177 napos spanyol középpályás ugyanis az Arsenal legfiatalabb, tétmérkőzésen pályára lépő játékosává vált.

Ligakupa, 3. forduló
Bolton - Gillingham 2-0 (0-0)
Reading - Huddersfield 1-0 (0-0)
Arsenal - Rotherham United 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel 9-8
Blackpool - Crystal Palace 1-3 (0-1)
Bristol City - Southampton 0-3 (0-1)
Leeds United - Manchester United 2-3 (0-0) - hosszabbítás után
Queens Park Rangers - Manchester City 0-3 (0-1)
Wolverhampton Wanderers - Burnley 2-0 (0-0).