Vágólapra másolva!
Szinte alig múlik el vita nélkül egy-egy MTK-FTC örökrangadó, s nem volt ez másként a szerdai Magyar Kupa-mérkőzés után, amikor is a zöld-fehérek jutottak a legjobb nyolc közé.

A Hidegkuti-stadionban rendezett derbit követően a ferencvárosiak azt nehezményezték, hogy az első félidőben Megyebíró játékvezető nem adott 11-est Gera buktatásáért, sőt a zöldek kedvencének mutatta fel a sárga lapot műesésért, míg a kékek szerint a vendégek egyenlítő találatánál Gera leshelyzetben kapta a labdát, amit ezután továbbított a gólszerző Kriston elé. Az összkép alapján azonban kevesen vitatták, hogy a Ferencváros kezdeményezőkészségének, labdabiztosságának s Gera remek egyéni teljesítményének köszönhetően nem érdemtelenül jutott a legjobb nyolc közé.

Persze Czvitkovics vezető gólja után az MTK hívei joggal bíztak abban, hogy sikerül megtartani az előnyt, ám a labdaszerzésben jeleskedő labdarúgók - Halmai, Komlósi, Jezdimirovic - hiányában mindez nem sikerült.

A két edző közül Egervári Sándor, az MTK szakvezetője is ezt emelte ki értékelésében. "Nem vagyunk elégedettek magunkkal" - kezdte a kék-fehérek mestere. "Bőven akad javítanivalónk az öltözőben és a pályán egyaránt. Amitől tartottam, az bekövetkezett, vagyis a labdaszerzésben kiemelkedő játékosaink nagyon hiányoztak, akárcsak a fejjátékban hatékony Komlósi. A Fradinál viszont Gera és Tököli felépülése után több olyan labdarúgó is szerepelt, akik képesek eldönteni a mérkőzés sorsát. Gera meg is tette ezt, márpedig az ilyen rangadókon általában az ilyen villanások döntenek. Gratulálok a Ferencvárosnak, sok sikert nekik a továbbiakban a kupában."

Garami József, az FTC szakmai igazgatója ezúttal nem csupán csapatát, hanem a szurkolókat is dicsérte. "Külön öröm számunkra, hogy közönségünk 0-1-nél is fantasztikusan biztatta a fiúkat, azaz a szurkolóinknak is komoly szerepe van a továbbjutásunkban" - mondta Garami, majd így folytatta: "A folyamatos buzdítás a játékosokra is nagy hatással volt, nem érdemtelenül fordítottuk meg az eredményt. A csapat végig harcosan futballozott, s úgy látom, a játékosok pszichésen is egyre erősebbek. Nagy fegyverténynek tartom a kupasikerünket, hiszen nagyszerű ellenféllel szemben diadalmaskodtunk. Bár a téli időjárás általában is elriasztja a szurkolókat a meccsre járástól, azért reménykedünk benne, hogy csapat és közönsége mihamarabb újra egymásra talál. A szerdai tapasztalatok ez ügyben mindenesetre igen biztatóak."

Bánki József