Társoldalunk:

Ronaldo utálja, ha lecserélik

A spanyol sportsajtó minden apróságra odafigyel. Például arra, hogy Ronaldo nem vágott jó képet, amikor Carlos Queiroz, a Real Madrid edzője lecserélte őt a keddi Zaragoza-Madrid mérkőzés 78. percében. Másnap Lisszabonban érte utol telefonon a brazil sztárt az AS újságírója, és kiszedte belőle, hogy bizony nagyon utálja, ha lecserélik.

Ronaldo egyébként is "minikrízisben" van: már három meccs telt el anélkül, hogy gólt szerzett volna. Pedig ott az ambiciózus cél, a 35 gól ebben a szezonban, persze úgy nem könnyű elérnie a brazil sztárnak, ha folyton lecserélik.

Egészen pontosan kilencszer az idény eddigi 11 mérkőzésből, amelyeken pályára lépett. Ez nyolcból hat bajnoki és háromból három Bajnokok Ligája-meccset jelent. A Málaga és a Valencia ellen végigjátszotta a kilencven percet, a Villarreal ellen pedig nem szerepelt, mert a brazil válogatottban játszott.

"Nem szeretem, ha lecserélnek, de el kell fogadnom az edző döntését, nincs más választásom. Még nem elemeztem, hogy igazságosak-e ezek az idő előtti cserék, de - mint minden labdarúgó - én is a lehető legtöbb időt akarom a pályán tölteni, mert szeretek játszani" - mondta Ronaldo Lisszabonból, ahol egy jótékonysági rockfesztivál megnyitóján segédkezett.

Ronaldo egyébként hat góljával, a deporos Pandianival és a valenciai Mistával vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK