Vágólapra másolva!
Jóllehet a Balaton FC már leigazolta, egyelőre mégsem léphet pályára Zombori Zalán. A Kispestről szerződtetett futballistának ugyanis a Magyar Labdarúgó Liga még nem adta ki a játékengedélyét. Erre akkor kerülhet sor, ha a Balaton FC vezetői igazolják, hogy rendelkeznek a labdarúgó foglalkoztatásához szükséges pénzügyi fedezettel.

Az ügyről Sallói István, a Balaton FC klubigazgatója nyilatkozott az [origo]-nak. "Néhány napos adminisztrációs munkára van szükség, hogy minden akadály elháruljon Zombori szerepeltetése elől" - kezdte Sallói. "Egészen pontosan, előbb a játékosnak kell beszereznie a kispestiektől a szerződésbontás tényét igazoló papírt, amit Zombori, ígérete szerint, napokon belül elintéz. Ezt követően mi is bemutatjuk a foglalkoztatásához szükséges iratokat, ezzel a két papírral pedig megkaphatja a liga illetékes bizottságától a játékengedélyt. Mi arra számítunk, hogy elvileg Zombori már szombaton bemutatkozhat csapatunkban."

Kérdésünkre, hogy télen az anyagi lehetőségeiket illetően biztató fejleményekre is számítanak-e, a balatoni futballvezető ezt mondta: "A nyári nehézségeink után mi már azt is biztató fejleménynek tartanánk, ha legalább a bajnokság végéig zökkenőmentesen működne a klub. Elképzelhető persze, hogy valamit javul az anyagi helyzetünk, ám nem szaladnék annyira előre ez ügyben, a lényeg, hogy a nyugodt munkához szükséges minimális összeg a csapat rendelkezésére álljon."

Bánki József