Társoldalunk:

Kiütéses BL-sikert aratott a Chelsea és a MU

A Chelsea-ben kezdőként kapott lehetőséget a két exlaziós argentin, Verón és Crespo. A hazaiak revánsra készültek, ám ennek ellenére a Kékek szereztek vezetést, mégpedig épp Crespo találatával. Verón szabadrúgásból a tizenhatoson belülre ívelt, Sereni kapus ahelyett, hogy megfogta volna a labdát, inkább öklözött, ám épp Crespót találta el, a labda pedig az érkező csatárról, közelről a hálóba került (0-1).

A hazaiak sorsát Mihajlovic kiállítása pecsételte meg, aki az 52. percben rövid időn belül kétszer is szabálytalan volt Duffal szemben, a bíró pedig kiosztott két sárgát a szerb védőnek. Az utolsó húsz percben az angolok jól megszórták az olaszokat. A hajrában Gudjohnsen (Lampard kipattanóját juttatta kapuba), Duff (nagy szóló után csavart a hálóba) és Lampard (Gudjohnsen lövése kipattant Sereniről, a középpályás közelről nem hibázott) is eredményes volt. Annak pedig már nem volt jelentősége, hogy a 19 esztendős Glen Johnson - Mihajlovicot lekopírozva - két gyors sárgával kiállíttatta magát.

A Besiktas a védő Ronaldónak köszönheti győzelmét, a brazil játékos a hajrában egy jobb oldali beadás után a gólvonalról fejelt a cseh Blazek kapujába (1-0). A törökök így másodikok a csoportban hat ponttal - a Chelsea vezet kilenccel -, a négypontos Sparta és Lazio azonban még bőven faraghat a hátrányból.

G csoport:
Lazio (olasz) - Chelsea (angol) 0-4 (0-1)
Róma, 50 ezer néző
vezette: Ivanov (orosz)
Lazio: Sereni - Zauri, Mihajlovic, Fernando Couto, Favalli - Albertini (Muzzi, 71.), Stankovic, Fiore (Negro, 58.), Liverani - Corradi, S. Inzaghi (Claudio López, 71.)
Chelsea: Cudicini - G. Johnson, Terry, Gallas, Bridge - Duff, Makelele, Verón (J. Cole, 75.), Lampard - Mutu (Grönkjaer, 57.), Crespo (Gudjohnsen, 67.)
gól: Crespo (15.), Gudjohnsen (70.), Duff (75.), Lampard (80.)
piros lap: Mihajlovic (52., Lazio), illetve Jonhson (90.)

Besiktas (török) - Sparta Praha (cseh) 1-0 (0-0)
Isztambul, 25 ezer néző
vezette: Busacca (svájci)
Besiktas: Ó. Córdoba - Zago, Ronaldo Guiaro, Yildirim - Dobra (Ahmed Hasszán, 62.), Giunti, Sergen (Ahmet Dursun, 92.), Tayfur, Ibrahim (Tümer, 72.) - Pancu, Ilhan
Sparta: Blazek - Labant, Hübschman, Johana, Pergl - Zelenka, Krmas (I. Gluscsevics, 84.), Poborsky, Kovac - Sionko (Jun, 60.), Kincl (Michalík, 77.)
gól: Ronaldo Guiaro (82.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK