Társoldalunk:

Szabics feltűnés nélkül is sikeres

A dpa német hírügynökség terjedelmes portrét közölt Szabics Imréről, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában szereplő VfB Stuttgart magyar labdarúgójáról. A "Feltűnés nélkül, de sikeresen" című írás részletesen ismerteti a csatár életútját a szegedi gyermekkortól a Ferencvárosban 17 évesen 24 mérkőzésen szerzett 12 gólon át egészen az ausztriai mellőzöttségig.

"A Sturm Graznál eleinte az egekig magasztaltak, aztán hirtelen a 30. játékos lettem. Ez merőben új helyzet volt a számomra. Most ugyan nem panaszkodhatok, de mindig a földön kell maradni, különben nagyot eshet az ember" - mondta a Bajnokok Ligájában a Manchester United és a Panathinaikosz ellen is eredményes légiós.

Szabics hangsúlyozza, hogy bár a stuttgartiak vezetnek a bajnokságban, 27 ponttal még ki is lehet esni. Visszafogottsága egyébként a szigoráról közismert sikeredző, Felix Magath szavaiból is visszaköszön: "Imre okosan futballozik, amit nem lehet megtanulni. Sok jó tulajdonsága mellett azonban még van mit fejlődnie játékfelfogásban, gyorsabban kell kapcsolnia, hogy még eredményesebb legyen."

A szerző kiemeli Szabics profizmusát, amikor magánéletéről vagy a hiányosságairól faggatják. "Nem kell mindenkinek tudnia, hogy mik a gyengeségeim. Annyit azért elárulok, hogy nehezen tudok nemet mondani" - zárul az interjú.   

A bajnoki ezüstérmes együttes kedden a BL E csoportjában 3-1-re győzött Athénban a Panathinaikosz vendégeként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK