Társoldalunk:

A BL-ben maradásért küzd az Arsenal

Az A csoportban a fő figyelem továbbra is Giovane Élberre irányul, aki hosszú évek után először lép majd pályára vendégként a müncheni Olimpiai-stadionban, lévén a nyáron a Bayernből a Lyonba igazolt. A franciák színeiben két héttel ezelőtt nem sikerült bevennie egykori csapata kapuját, ám erre most ismét meglesz az esélye, és ha gólt szerez, akkor megnyeri fogadását a bajorok elnökével, Franz Beckenbauerrel szemben.

Várhatóan Élber lesz az egyetlen csatár a Lyon kezdő tizenegyében, hiszen a többi bevethető támadó (Luyindula és Govou) egyaránt sérült. A balhátvéd posztján a rutinos belga Éric Deflandre helyett a fiatal Berthod játszik majd előbbi sérülése miatt. A Bayernnél Bastian Schweinsteiger, Owen Hargreaves és Sebastien Deisler a hiányzók, a francia jobbhátvéd, Willy Sagnol viszont felépült, a hét végén a tartalékok között már pályára is lépett, így előfordulhat, hogy bekerül a kezdő tizenegybe. A németeknek a győzelem létfontosságú lenne, nem annyira a BL-szereplésük, hanem a bajnoki teljesítményük miatt, hiszen a Bundesligában az utóbbi időben nem megy a csapatnak, és egy Lyon elleni diadal megnyugtatná a csapatot.

Glasgow-ban a Celtic a visszavágás reményében fogadja az Anderlechtet, amely két héttel ezelőtt emberhátrányban is nyerni tudott a skótok ellen. Az akkor kiállított Glen de Boeck természetesen nem játszhat a brüsszelieknél, de azt egyelőre nem tudni, hogy Alekszandar Ilic vagy Hannu Tihinen pótolja-e majd. A Kelták eddig minden idegenbeli BL-meccsüket elveszítették, viszont hazai pályán az összeset megnyerték, ráadásul immár 61 találkozó veretlenek a Celtic Parkban, így számukra természetesen csak a győzelem lenne elfogadható. A középpályás Alan Thompson sérülés miatt nem játszhat, ám Liam Miller és Didier Agathe felépült, és ott lehetnek a kezdő tizenegyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK