Vágólapra másolva!

Bayern München - Olympique Lyon 1-2 (1-1)
München, Olimpiai-stadion, 59 ezer néző
vezette: Graham Barber (angol)
Bayern: Kahn - Sagnol (Scholl, 72.), Kuffour, R. Kovac, Lizarazu - Salihamidzic, Demichelis (Jeremies, 72.), Ballack, Ze Roberto - Pizarro (Santa Cruz, 67.), Makaay.
Lyon: Coupet - Révelliere, Edmilson, Müller, Berthod - Essien (Govou, 77.), Diarra - Luyindula, Juninho, Malouda - Elber (Cacapa, 79.)
gól: Makaay (14.), illetve Juninho (6.), Elber (53.)

Esetleges győzelmével nagy lépést tehetett a továbbjutás felé vezető úton a Bayern München együttese, a német gárda ugyanis a francia Lyont fogadta, s kedvező eredmény esetén négy ponttal elhúzhatott volna riválisától. A Bayern edzője, Ottmar Hitzfeld reményét fejezte ki, csapata kijött abból a gödörből, amelybe szombaton, a Schalke elleni bajnoki vereség taszította.

"Biztos vagyok abban, hogy nem ismételjük meg hibáinkat. A Bajnokok Ligája amúgy is teljesen más, a csapat frissnek érzi már magát" - vélte a tréner a találkozó előtt. A nyáron éppen Bajorországból Lyonba szerződő Giovane Elber úgy gondolta, jó érzés lesz pályára lépni, s bár reméli, nyer a csapata, a pontszerzéssel sem lenne elégedetlen.

A Lyonnál Sidney Govou kisebb bokasérülése miatt csak kispados lett, Edmilson és Luyindula viszont a kezdőben kapott helyet. A hazaiaknál már nehezebb dolga volt Ottmar Hitzfeldnek, Sebastian Deisler, Owen Hargreaves, Bastian Schweinsteiger, Tobias Rau és Alexander Zickler sem állhatott rendelkezésre. Ott volt viszont védelemben a gelsenkircheni bajnokit kihagyó Willy Sagnol.

A 6. percben meglepetésre a Lyon szerzett vezetést: Juninho 32 méteres szabadrúgását Oliver Kahn nem védhette (0-1). Nyolc perccel később Makaay egyenlített, Ballack indítását követően Ze Roberto tálalt a holland csatár elé, aki idei negyedik BL-találatát jegyezte (1-1).

A második félidőt ismét a Lyon kezdett jobban: a Bajorországba visszatérő Elber ezúttal nem cselekedte meg azt, amit a két együttes franciaországi mérkőzésén. Akkor egyetlen egyszer került helyzetbe, s hibázott, most Malouda passzából bevette Kahn kapuját (1-2)

Celtic Glasgow - Anderlecht 3-1 (3-0)
Glasgow, Celtic Park, 59057 néző
vezette: Kirosz Vasszarasz (görög)
Celtic: Hedman - McNamara, Balde, Miller (Gray, 76.), Varga - Agathe, Lennon, Petrov, Hartson (Maloney, 83.; Sylla, 91.) - Larsson, Sutton
Anderlecht: Zitka - Michal Zewlakow, Tihinen, Kompany, Deschacht - Hendrikx (Kolar, 63.), Wilhelmsson, Baseggio, Hasi - Dindane, Mornar.
gól: Henrik Larsson (12.), Miller (17.), Sutton (29.), illetve Dindane (77.)

Az életben maradás reményében lép pályára a Celtic is, az együttes reményeit éltetheti, hogy 61 mérkőzés óta nem akadt csapat, amely az elmúlt két évben a Celtic Parkban le tudta volna győzni a zöld-fehér alakulatot. Utoljára ez a bravúr 2001 augusztusában az Ajaxnak sikerült.

A skótok nem is hagytak sokáig kétséget afelől, ki nyeri a mérkőzést, s félóra alatt eldötötték a három pont sorsát. A 12. percben a svéd Henrik Larsson 32. európai kupatalálatával szerzett vezetést a Celtic, ezt Miller a 17., Sutton pedig a 29. percben toldotta meg még eggyel. A 77. percben ugyan Mornar büntetőt hibázott, de Dindane a 77. percben szépíteni tudott (3-1).

Élber vendég lesz Münchenben/sport/focivilag/bl/20031105ablben.html?pIdx=1