Mihajlovic nyolcmeccses eltiltást kapott köpködésért

Nyolc mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az UEFA fegyelmi bizottsága Sinisa Mihajlovicot, az SS Lazio szerb-montenegrói védőjét, aki kedden a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen (0-4) botrányosan viselkedett.

A rutinos hátvéd második sárga lapja után már az 53. percben a kiállítás sorsára jutott, a súlyos büntetést azonban azért kapta, mert a román Adrian Mutu felé köpött. "Ilyen gyakran előfordul a futballpályán, ezért nem is neheztelek rá. Sajnálnám, ha emiatt hosszabb időre eltiltanák" - mondta felettébb sportszerűen az angol együttes csatára a találkozó után. 

Ugo Longo, az olasz klub elnöke ugyanakkor alapvetően másként vélekedett az esetről. "Ha valóban leköpte Mutut, komoly büntetést érdemel" - mondta. Úgy tűnik, az UEFA illetékesei a klubvezető véleményét osztották, ugyanis az eltiltás kiszabása mellett még 12 700 euró befizetésére is kötelezték a futballistát.   

Az esetet az orosz Valentyin Ivanov játékvezető nem vette észre, a televíziós felvételek azonban elegendőnek bizonyultak a történtek elbírálásához. Mihajlovic játékjogának felfüggesztése az UEFA égisze alá tartozó klubviadalokra vonatkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK