Vágólapra másolva!
Pénteken este hazaérkezett Szalonikből a DVSC együttese, ám Ferihegyről nem Debrecenbe, hanem Bükfürdőre utazott, s ott készül a vasárnapi, szombathelyi bajnokira. Persze azért még elsősorban a PAOK elleni döntetlen a téma a Loki háza táján.

Természetesen mindenki elégedett a DVSC szaloniki döntetlenjével, ám a hajdúsági klub berkein belül azt is tudják jól, továbbra is nyílt a továbbjutás kérdése. Mindenesetre a Loki nagy tettet hajthat végre, amennyiben még tavasszal is versenyben lesz az UEFA-kupában, hiszen erre a magyar csapatok közül legutoljára a Videoton volt képes, amikor is 1985-ben egészen a fináléig menetelt, ahol a Real Madrid győzte le.

Noha a debreceniek a döntőről álmodni sem mernek, egyelőre örülnek a PAOK elleni 1-1-es döntetlennek, és készülnek a vasárnapi szombathelyi bajnokira. Nem tartott a csapattal Bükfürdőre a Szalonikiben szalagszakadást szenvedett Szekeres Tamás, valamint az MTK elleni kiállítása miatt eltiltott Sándor Tamás. Ott lesz viszont a keretben tősgyökeres szombathelyi Halmosi Péter.

- Mivel játszott Ausztriában, a GAK együttesében, továbbá több nemzetközi meccset a válogatottban is, adja magát a kérdés, a görögországi hangulat milyen hatással volt a játékra?- kérdeztük Halmosit.
- Inkább feldobott minket a remek atmoszféra. Ausztriában csupán a Real Madrid ellen játszottam megközelítően hasonló hangulatú mérkőzést, ám a görög szurkolási kultúrát nem lehet semmivel sem összehasonlítani.

- Elégedettek voltak a teljesítményükkel?
- Azzal nem teljesen, az eredménnyel viszont igen. Okosan futballoztunk, ám a hajrára kicsit elfáradtunk. Viszont nekünk is akadtak lehetőségeink, ezért is érzem megérdemeltnek a döntetlen kiharcolását. A görögök meg nem adott góljáról csak annyit, végre nem a mi kárunkra tévedtek, kívánom, legyen ennyi szerencséje minden magyar csapatnak.

- A lefújást követően milyen hangulat uralkodott az öltözőben?
- Remek. Ennyi boldog embert még nem láttam a csapat körül, amióta Debrecenben vagyok. A vezetők, a szurkolók egyaránt örömmel fogadták a döntetlent. Persze mindannyian tudjuk, még nem lefutott a továbbjutás kérdése.

- Milyen érzésekkel készül nevelőegyesülete, a Haladás elleni vasárnapi bajnokira?
- Furcsa lesz, az egyszer biztos. Például abba a vendégöltözőbe kell mennem, ahol még nem jártam, nem is ismerem, ettől függetlenül nem lehet kérdés, hogy mindent megteszek a Debrecen sikeréért. Máskülönben nem is lennék igazi sportember.

Bánki József