Vágólapra másolva!
Egy sérülés mindig rosszkor jön, ám Vincze Ottónak azért is fáj duplán az izomszakadás, mert éppen kezdett formába lendülni, amikor a Békéscsaba elleni bajnokin szúró fájdalmat érzett a combjában. Az egykori ferencvárosi középpályás tehetségét a ZTE szurkolói is elismerik, ám gyakran elégedetlenkedtek a futballista produkciójával. Igaz, Vincze Ottó is hasonlóan vélekedik, hiszen elimerte: ez az esztendő nem az övé volt.

- Akadt már az ideihez hasonló keserves éve?
- Ennyire sikertelen nem, mondhatnám, fekete évet zárok. Tavasszal nem sikerült bekerülnünk a legjobb hat közé, a mostani bajnokságban zsinórban kilenc vereséget szenvedtünk, nekem sem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna, ráadásul megsérültem.

- Húzódás miatti háromhetes kényszerpihenője után nem volt hiba a Békéscsaba ellen elvállalnia a játékot?
- Talán igen, ám az edzéseken és a bemelegítésnél sem éreztem fájdalmat. Aztán egy hirtelen mozdulatnál úgy éreztem, mintha kést döftek volna a combomba, s mint kiderült, izomszakadást szenvedtem. Egyébként Mihalecz István eredetileg nem is akart a kezdő csapatba jelölni.

- Milyen a kapcsolata vele?
- Úgy érzem, nagyon jó. Emberileg és szakmailag is sokra tartom őt.

- Mennyi időt vesz igénybe a felépülése?
- Minimum hathetes pihenőt írtak elő az orvosok, majd rehabilitációs kezelések következnek, vagyis idén már biztosan nem lépek pályára. Az a lényeg, hogy az alapozásra tökéletes állapotba kerüljek. Egyébként még sosem volt izomsérülésem, sajnos idén engem is utolért ez a futballista-nyavalya. Mi tagadás, már nagyon várom, hogy magam mögött hagyjam ezt a rosszul sikerült esztendőt.

Bánki József