Vágólapra másolva!
Háromszor is eredményes volt a Real Sociedad együttese a Primera Division szombati rangadóján - ráadásul úgy, hogy ellenfele, a Deportivo egy gólt sem szerzett - mégsem tudott nyerni, ugyanis Nihat találatát követően Jauregi két öngóllal a Depornak kaparta ki a gesztenyét.

Komoly feladat várt a Deportivo együttesére a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában: a galíciaiaknak a hétközi, Monaco elleni történelmi BL-vereséget követően kellett kiengesztelniük szurkolóikat. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, mert bár az ellenfél, a tavalyi ezüstérmes Real Sociedad az első tíz körben meg sem közelítette tavalyi teljesítményét, nyilván nem felejtettek el futballozni Raynald Denoueix mester tanítványai.A Riazor enyhén foghíjas lelátói előtt a vendégek kezdtek jobban, a Depor meglehetősen ideges csapat benyomását keltette. Az első negyedóra végére aztán kezdett magára találni Javier Irureta csapata, és egyre inkább átvették az irányítást Capdeviláék.

Az enyhe mezőnyfölény aztán nem párosult igazi helyzettel, hazai góllal pedig végképp nem, a San Sebastian-iak viszont egy kósza ellencsapásból megszerezték a vezetést: Nihat remekül eltalált lövéssel mattolta a Molina kapust.

A gól érezhetően megfogta a Deport, továbbra sem jutottak el komoly helyzetig a hazaiak, a másik oldalon viszont Kovacevic kis híján kétgólosra növelte a vendégelőnyt, ám fejese - ha centiméterekkel is - elkerülte Molina kapuját.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szenvedett, kínlódott a Depor, de nem találták a rést a Sociedad védőfalán Najbeték. Irureta tíz perc után megunta a vergődést, és Valerón, valamint Diego Tristán helyére Djalminhát és Pandianit vezényelte a pályára.

Az új játékosokkal egyre nagyobb sebességre kapcsolt a Deportivo, és a folyamatos ostromnak meg is lett az eredménye, igaz az egyenlítő gólt nem hazai játékos szerezte, hiszen Capdevila beadását Jauregi balszerencsés mozdulattal juttatta saját kapujába.

És ezzel még nem volt vége: a 88. percben egy bal oldali szögletet követően Pandiani fejese ismét Jauregiről jutott az ezúttal katasztrofálisan kimozduló Westerveld kapujába, így máris a Depornál volt az előny.

Az összecsapás hajrájában rendkívüli módon felkorbácsolódtak az indulatok, a játékosok egymásra utaztak, kíméletlen belemenésekkel igyekeztek megfélemlíteni az ellenfelet, az eredmény viszont már nem változott. A Depor rosszul játszva, de a végsőkig küzdve, egy jó adag szerencsével tartotta otthon a három pontot a jó teljesítményt nyújtó Real Sociedad ellen.

Primera División, 11. forduló:
Deportivo - Real Sociedad 2-1 (0-1)
gól:
Jauregi (73., 88., mindkettő öngól), illetve Nihat (29.)

Athletic Bilbao - Espanyol 1-0 (1-0)
gól:
Iraola (14.)

Real Zaragoza - Celta Vigo 1-1 (1-1)
gól:
Ponzio (7.), illetve Jose Ignacio (3.)

Depor: a monacói nyolcas után a Sociedad következik/sport/focivilag/20031107topliga.html?pIdx=2