Vágólapra másolva!
Ismét parádézott Szabics Imre. A szombati frankfurti bajnokin ugyanis a magyar csatár egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a VfB Stuttgart 2-0-s győzelméből. Felix Magath csapata ezzel a sikerrel továbbra is vezeti a Bundesligát.

- A szombati vagy Manchester United elleni találkozót tartja a legjobb stuttgarti meccsének? - kérdeztük Szabicsot.
- Nehéz a választás. A frankfurti meccsen, magam is úgy érzem, szép gólt lőttem, és meg is választottak a találkozó legjobbjának, viszont a Manchester ellen ugyanez volt a forgatókönyv. Akkor is én lőttem az első gólunkat, majd ugyanúgy Kuranyinak adtam egy gólpasszt, s ott is engem választottak a legjobbnak. Aztán említhetném a rostocki fellépést is, hiszen első Bundesliga-meccsemen rögtön két gólt szereztem. Azaz szerencsére akadnak szép élményeim, jó mérkőzéseim, ám ha választani kell, azért maradok a Manchester United elleni meccsnél.

- Nagy a felhajtás mostanában a személye körül?
- Igen, de nem veszélyes, a Bayern München játékosai körüli eseményekhez képest szinte nem is zaklatnak bennünket. Persze azért Stuttgartban is kiemelten kezelik a futballisták mindennapjait, megesett, hogy szünet nélkül csörgött a telefonom, ám örömmel vettem a gratulációkat és jókívánságokat, Magyarországról, Németországból, Ausztriából egyaránt. A napokban reklámfilmet készített a SAT 1 televízió arról, ahogy Andy Hinkellel kikapcsolódásként egy autópályán versenyezünk. A filmet a Rangers elleni Bajnokok Ligája-meccs előtt vetítik le, szóval nem panaszkodhatunk az érdeklődés hiányára.

- Mit gondol, meddig tarthat még a Stuttgart szárnyalása?
- Remélem, hogy egészen karácsonyig kitart a lendületünk.

Bánki József