Vágólapra másolva!
Idén remekelt Norvégiában a korábban Újpesten és Érden, valamint a finn labdarúgó-bajnokságban is megfordult magyar csatár, Kovács Péter, akinek gólérzékenységére Angliában is felfigyeltek. Nem is akármilyen csapat, hanem a tavaly még Premiership-szereplő Sunderland hívta próbajátékra a közel kétméteres támadót, aki a Tromsö színeiben idén nyolcszor volt eredményes.

A SkySports hétfői cikkében arról számol be, hogy a 25 esztendős Kovács Pétert próbajátékra hívta a Division One-ban szereplő Sunderland nagy hírű edzője, az egykori ír szövetségi kapitány Mick McCarthy.

A Fekete Macskák invitálását elfogadta Kovács egyesülete, a két hete befejeződött norvég bajnokságban a tizenegyedik helyen végzett Tromsö. Ezek után a magyar támadót azonnal Sunderlandbe rendelték az angolok, és a hét hátralévő részében eldöntik, hogy megüti-e a szigetországi mércét Kovács, aki Norvégiában sztárrá nőtte ki magát, idén nyolc góllal járult hozzá újonccsapata bennmaradásához.

"Háromnapos próbajátékon vesz rész Kovács Angliában, de ez még nem jelent semmit" - mondta titokzatosan a norvégok sportigazgatója, Tore Rismo.

Kovács Pétert 2005-ig köti szerződés az északiakhoz, s körülbelül 400 ezer fontjába (145 millió forint) kerülhet a Sunderlandnek, ha le akarja igazolni a centert.

"Most 25 éves vagyok, februárban már 26, így ez a legmegfelelőbb pillanat, hogy továbblépjek. 1999 óta külföldön játszom, nagy csatákat megéltem már, de még többre vágyom" - nyilatkozta Kovács.

A Sunderland jelenleg ötödik az angol másodosztályban, ám mindössze három ponttal van lemaradva az éllovas West Brom mögött.

Juha Pál