Vágólapra másolva!
Főhet a feje Bozsik Péternek, a Haladás vezetőedzőjének, hogy vajon ki fog gólt lőni a csapatából. Krónikus gólszegénységben szenved ugyanis a Lombard FC Haladás együttese, a szombathelyiek lőtték ugyanis a legkevesebb gólt az NB I-ben, ráadásul kilenc mérkőzés óta nyeretlenek.

A vasiak közül legutoljára szeptember 13-án, a hatodik fordulóban Tüske Roland talált a hálóba, a legutóbbi győzelmét pedig augusztus 23-án, a Videoton ellen jegyezte a szombathelyi alakulat még Détári Lajos edzősége idején. A páratlanul gólfukar szériát a Haladás a vasárnapi, DVSC elleni bajnokin is folytatta, ahol 0-0-ra végződött a találkozó. Hét végén pedig a bajnokság meglepetéscsapata, a Balaton FC látogat a Rohonci útra.

- Jól gondolom, hogy a kínzó csatárhiány miatt nincs több pontjuk? - kérdeztük Bozsik Pétert.
- Jól gondolja, mert valóban nyomasztó a csatárhiányunk. A védelemre nem panaszkodhatok, a középpályás sorunk is jól ellátja a feladatát, az előre-játékban azonban komoly gondjaink akadnak. Támadásainkban ugyanis az utolsó passzok rendre pontatlanok, a helyzetek kialakításában is problémáink vannak, a befejezésekről nem is beszélve. Az öltözőben viszont rend van, vagyis morális okok nem játszanak szerepet a gólszegénységünkben.

- A hét végi bajnokin az élvonal meglepetéscsapata, a remekül védekező Balaton FC ellen mivel lehet eredményes a Haladás?
- A balatoniak valóban tiszteletre méltó eredményeket értek el eddig, s bizony megint felállt védelem ellen kell felkészülnünk, mégis csak a győzelmet tartom elfogadhatónak. Még akkor is, ha a görögországi kupameccs miatti leterheltségből adódón a Debrecennél bizonyára motiváltabb lesz a Balaton FC, ugyanakkor a hajdúsági fáradtan is jobb csapat, mint a siófoki. Ha nyomást tudunk gyakorolni a balatoniakra, s hibára kényszerítjük őket, végre nyerhetünk.

- A jelenlegi keret télen mennyire szorul erősítésre?
- Egy-két minőségi cserére mindenképpen szükségünk lesz. Egyébként amikor Szombathelyre szerződtem, ezt tűzték ki feladatomnak is, azaz hogy a meglehetősen bő, huszonnégyes keretet próbáljam leszűkíteni maximum húsz főre. Egyelőre azonban a hátralévő három őszi fordulóra koncentrálunk.

Bánki József