Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy november 19-én az Üllői úton rendezik a Magyarország-Észtország barátságos mérkőzést, amely egyben Gellei Imre kapitány búcsúját is jelentheti majd. Persze ez ügyben az MLSZ elnöksége dönt, miután meghallgatta a szakvezető beszámolóját.

- Mennyire zavarja, hogy az elmúlt hetekben első számú téma a sajtóban és a szurkolók körében a kapitánykérdés? - kérdeztük Gellei Imre szövetségi kapitányt.
- Teljesen természetesnek veszem. Ezzel együtt kell élni, elvégre a szövetségi kapitányi poszt nem örök érvényű megbízatás, nem nyugdíjas állás. Erre a mindenkori kapitánynak már a kinevezésekor fel kell készülnie. Én felkészültem, ezért is tartom érthetőnek a kapitánykérdés feszegetését. Mielőtt megkérdezné, a saját jövőmmel kapcsolatban az észtek elleni mérkőzés után szeretnék foglalkozni, elvégre ezen a mérkőzésen nem az én jövőm a fontos, hanem a csapaté. Többek között ezért várom nyugodtan, ugyanakkor kíváncsian is a jövő heti fellépést.

- Az Üllői úti helyszín mellett mi döntött?
- Ezzel kapcsolatban két lehetőség merült fel. Az egyik szerint a jól szereplő Debrecen otthonában léptünk volna pályára. Megkeresésünkre a DVSC vezetői megtisztelőnek tartották és megköszönték, hogy rájuk gondoltunk, ám mivel az észtek elleni fellépés után bajnokit is játszanak, majd nagyon fontos visszavágón fogadják a PAOK Szalonikit az UEFA-kupában, nem szeretnék, ha az időjárási viszontagságok miatt a talaj megsínylené a nagy terhelést. Tökéletesen megértettük a debreceniek érveit, amely után a fővárosban csak két helyszín jött számításba, a ferencvárosi és az újpesti stadion. Mivel Újpesten már szerepelt válogatottunk, az Üllői útra esett a választás.

- A legerősebb kerettel készül majd az észtek ellen, netán újoncokat is bevet?
- Természetesen a csapat gerincét az eddig számításba vett játékosok alkotják majd, de lehet egy-két új arc is a keretben. Mivel ez barátságos mérkőzés lesz, főként olyanoknak szeretnék újoncként lehetőséget adni a bizonyításra, akik korábban Róth Antal együttesében is megállták a helyüket. Neveket egyelőre azért nem mondanék, mert előbb a kiszemeltekkel szeretnék beszélni, meg különben is, a tisztesség is úgy kívánja, a játékosok ne az újságokból tudják meg, hogy válogatottak lesznek.

Bánki József