Vágólapra másolva!
A tizennyolcadik helyre csúszott vissza az Everton együttese a Premiershipben, miután a tavalyi idény meglepetéscsapata 2-1-re kikapott Blackburnben, a 12. forduló záró mérkőzésén.

Két olyan csapat feszült egymásnak hétfő este az Ewood Parkban, amely európai kupaszereplést érő pozíciót célzott meg a bajnoki rajt előtt, azonban a hétfő esti randevúig lejátszott tizenegy fordulóban messze várakozás alatt szerepelt.

A Rovers zsinórban elszenvedett öt vereség - közte az acélosnak nem nevezhető Leeds elleni zakóval - után fogadta a liverpooliakat, míg a Moyes-banda négy rúgott gól nélkül lejátszott összecsapás után készült javítani, ráadásul betegség miatt kihagyni kényszerült a meccset a vendégek legnagyobb sztárja, Wayne Rooney.

Graeme Souness ráncainak kezelését Marcus Babbel kezdte meg: a Liverpooltól érkező német védő már az ötödik percben mattolta a sérült Richard Wright pótlására igazolt egykori válogatott kapust, a veterán Nigel Martynt, hét perccel később pedig Dwight Yorke is betalált, így a hazai szurkolók kezdhettek hátradőlni.

Az Everton az első félidő hátralévő részében nem hozta a szívbajt a Blackburn-drukkerekre, a második félidő elején azonban a kanadai Radzinski góljával nyílttá tette a mérkőzést. Sőt a vendégek egyenlíthettek volna, ha két perccel a vége előtt a csereként beállt Unsworth két méterről nem rúgja ki a labdát a stadionból. Kirúgta, így maradt a 2-1, a két skót tréner közül Souness fellélegezhetett, míg David Moyesnek sürgősen ki kell találnia valamit, hogy kivezesse csapatát annak egyre nehezebb helyzetéből.

Premiership, 12. forduló:
Blackburn - Everton 2-1 (2-0)
gól:
Babbel (5.), Yorke (12.), illetve Radzinski (48.)