Vágólapra másolva!
Idén május 30-án elbukta a Fradi a bajnoki címet - otthon csak ikszelt a Debrecennel -, erre a csapat drukkerei berohantak a pályára, és olyan botrányt csináltak - vendégedzőt, Fradi-csatárt, egymást verték -, hogy az MLSZ "nem tehetett mást", és - többek között - levont hat pontot a zöldektől augusztus 7-én. Végül - múlt csütörtökön - meggondolta magát a szövetség, s így a tabella élére kerültek Lipcseiék. Erről, a Fradi-ügyről kértük ki olvasóink véleményét.

Visszakapta hát pontjait a Fradika, mit szól hozzá? - kérdeztük olvasóinkat, s közel két és fél ezren véleményt nyilvánítottak az esetről. Az elsöprő többség úgy vélekedett, hogy "vicc az egész", 62 százaléknyian klikkeltek az utóbbi opcióra.

A voksolók egynegyede a régi mondás illő verziójával jött, miszerint "jogos a hat pont", azaz: ha megküzdött érte a Garami-csapat, kapja csak vissza az egységeket, ne így legyen bajnok az MTK, a Balaton vagy más.

Mindenkit érdekelt az ügy, erről tanúskodik a szavazatok 9 százaléka, mindössze ennyien fogadták ridegen és hidegen ("hidegen hagy") a legutóbbi fejleményeket. Sok Fradi-drukker örült persze a döntésnek, ám a legfanatikusabbak (4%) úgy vélekednek: "kár az egész hercehurcáért, úgyis Geráék győztek volna".

Végezetül nézzük, hogyan reagált a döntésre a Fradi csapatkapitánya, Lipcsei Péter: "Mi úgy számolunk, hogy nem kapjuk vissza a hat pontot. Tudjuk ugyanis, hogy a liga és a Fradi vezetői között nagy a feszültség, sok a vita. A hat pont levonását mindenképpen jogtalannak éreztük, hiszen a szerzett pontok alapján vezetjük a táblázatot. Persze a botrány miatt szerintünk is joggal büntethetik meg a klubot, ám miért a játékosok bűnhődjenek azért, amiben nem vétkesek?"

Aki pedig még olvasni szeretne a Fradi-ügyről, az itt megtekintheti cikkgyűjteményünket.