Vágólapra másolva!
Gellei Imre szövetségi kapitány már korábban jelezte, hogy néhány újoncot pályára szeretne pályára küldeni a jövő szerdai, észtek elleni (Üllői út, 17 óra) barátságos mérkőzésen. A szakvezető a rutinos soproni Pető Zoltán mellett a fiatal győri Németh Norbertet, az újpesti Simek Pétert, a pécsi Pest Krisztiánt is meghívta, akárcsak az MTK-ból Juhász Rolandot, ám utóbbi ügyében a kék-fehérek azt szeretnék, ha a kapitány ezúttal eltekintene a szerepeltetésétől.

A győri Németh Norbert rendkívül boldogan fogadta a meghívót. "Már korábban is szó volt a meghívásomról, ám a kapitány abban az időben még nem akart változtatni a megszokott kereten. Az észtek elleni viszont barátságos meccs lesz, a fiatalok közül talán ezért kaptunk többen is bizalmat, no meg azért, hogy szokjuk a nemzetközi fellépések légkörét. Nekem azonban meggyőződésem, válogatott szinten nincs tét nélküli mérkőzés. Ez pedig pláne nem lesz az számomra, főleg, ha lehetőséget kapok" - mondta érdeklődésünkre a Győr tehetséges középpályása.

"Kár lenne tagadnom, amikor a kapitány jelezte, hogy számít rám a válogatottnál, kirázott a hideg. Pályafutásom kezdete is eszembe jutott, s bizony végigpörgettem magamban, hogy Rákoskeresztúrtól a Honvédon át Győrig mennyi mindenen mentem keresztül, ám most már biztos vagyok abban, hogy ezért érdemes volt elkezdenem futballozni. Elvégre minden gyerek úgy kezd el focizni, hogy arról álmodik, egyszer válogatott lesz."

"Aki nem így tesz, az nem mond igazat, vagy eleve nem szerette ezt a szép játékot. Győrben is örültek és gratuláltak a meghívásomnak, a szüleim boldogsága szintén hatalmas, mint ahogy én is csodaként élem meg a mostani napokat. Remélem, pályára léphetek az észtek ellen, nekem pár perc is elég, a lényeg, hogy gyerekkori álmom megvalósulhat jövő szerdán" - tette hozzá Németh Norbert.

Bánki József