Vágólapra másolva!
Felix Magath, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is kiemelkedően szereplő VfB Stuttgart vezetőedzője tart attól, hogy az adósságok miatt néhány tehetséges labdarúgó távozik a klubtól.

"Szeretnénk megtartani legjobbjainkat, mindent megteszünk ezért, de financiális öngyilkosságot nem akarunk végrehajtani. Nálunk sokat tanulhatnak a fiatal tehetségek, mert nincs rajtuk nyomás. De lassan ők is felismerik saját piaci értéküket, s egyre magasabb javadalmazást követelnek" - mondta az egykori kiváló középpályás.

A VfB több mint 15 millió eurós adóssággal vágott neki a 2003-2004-es szezonnak, de ez az eredményeken nem látszik. Többek között Szabics Imre vezérletével az élen áll a német bajnokságban, a BL-ben pedig gyakorlatilag már a legjobb 16 közé jutott, ennek bebiztosításához már csak egy pontot kell szereznie a csoportküzdelmeket záró két fordulóban.

Az utóbbi napokban elterjedt, hogy Szabics ékpárja, Kevin Kuranyi már megegyezett a Schalke 04-gyel, de arról is érkezett hír, hogy a csatár egy olasz elitklubhoz kerül. A franciák elleni szombati barátságos találkozóra készülő német válogatott keretébe vele együtt meghívott Andreas Hinkel is szerepel több klub kívánságlistáján.