Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya öt újoncot hívott meg keretébe az észtek elleni szerdai barátságos mérkőzésre, amelyet 17 órai kezdettel játszanak az Üllői úti stadionban.

Közülük Bodor Boldizsár és Németh Norbert eddig az olimpiai (U21-es) együttes kulcsemberei közé tartozott, Simek Péter már volt kerettag, ugyanakkor Hercegfalvi Zoltán és Pest Krisztián neve korábban nem került szóba.

Sokan sérültek a válogatott játékosai közül, részben ez is magyarázza, hogy új arcok is feltűntek. A találkozóra a két szövetség korábbi megállapodása alapján azért kerül sor, mert egyik együttesnek sem sikerült kivívnia a rájátszás lehetőségét az Európa-bajnoki selejtezőkön, ám mindkét csapat szeretné kihasználni, hogy a pótselejtezők napján válogatott mérkőzéseket engedélyez az UEFA.

Az észt válogatott a pótselejtezők első játéknapján, most szombaton is pályára lép, Albánia legjobbjai ellen Tiranában. A balti ország képviselői onnan érkeznek Budapestre vasárnap, a futballtörténelem első magyar-észt összecsapására.

Észtország csapata lesz a magyar válogatott 101 éves történetében a 77. ellenfél, korábban ugyanis nem találkozott egymással a két nemzeti együttes.

Gellei Imre szövetségi kapitány szerint eleve minden mérkőzésre nagyon komolyan kell készülni, ráadásul a futballisták szeretnének minél jobb játékkal elbúcsúzni az esztendőtől s a drukkerektől, akik a selejtezőkön mindvégig kitartottak mellettük. Hozzátette: a találkozóval arra is lehetőséget kapnak, hogy igazolják, nem érdemtelenek a jövőbeli sikerekre, az utóbbi két meccs kudarca ellenére összeforrott, jó csapat, amelytől nem kell megvonni a bizalmat.

Éppen ezért a szövetségi kapitány főként azokra számít, akik eddig is szerepeltek a válogatottjában, illetve azokra a fiatalokra, akiknek a beépítése egy régen kezdődött folyamatos munka eredménye.

Gellei eddigi alapemberei közül nem számíthat a régebb óta sérült Urbán Flórián (Újpest) és Gyepes Gábor (Ferencváros) mellett a bordarepedést szenvedett Juhár Tamásra (Újpest), a görögországi UEFA-kupameccsen megsérült Szekeres Tamásra (Debreceni VSC-MegaForce), a hetek óta bokasérüléssel bajlódó s most pihenésre kötelezett Dárdai Pálra (Hertha BSC), a lágyéksérüléssel küszködő Fehér Miklósra (Benfica), a magyar válogatott edzőtáborában megsérült s még azóta is maródi Lőw Zsoltra (Cottbus), valamint - az MTK írásbeli tájékoztatása szerint - Achilles-ín-problémával küszködő Füzi Ákosra sem.

A magyar csapat hétfőn délelőtt találkozik a margitszigeti Thermál Hotelben, itt készül majd a szerdai mérkőzésig. Kedden délelőtt 10 órától a Vízművek pályáján, 17 óra 45 perctől pedig az Üllői úton tréningezik a magyar válogatott, s utóbbit követően hirdeti ki kezdőcsapatát Gellei Imre. A mérkőzés szerdán 17 órakor kezdődik a Ferencváros Üllői úti stadionjában, a játékvezető a cseh Milan Sedivy. Jegyeket 800 és 1200 forintért vásárolhatnak az érdeklődők.

Gellei Imre kerete:
kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Végh Zoltán (MTK FC)
védők: Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot), Bódog Tamás (FSV Mainz), Dragóner Attila (Ferencvárosi TC), Fehér Csaba (NAC Breda), Korolovszky Gábor (Omonia AC), Pető Zoltán (Matáv-Sopron)
középpályások: Farkas Balázs (Újpest FC), Lendvai Miklós (Charleroi), Lipcsei Péter (Ferencvárosi TC), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Miriuta László (ETO FC Győr), Németh Norbert (ETO FC Győr), Pest Krisztián (Pécsi MFC), Simek Péter (Újpest FC)
csatárok: Gera Zoltán (Ferencvárosi TC), Hercegfalvi Zoltán (Videoton FCF), Kovács Zoltán (Újpest FC), Szabics Imre (VfB Stuttgart)