Vágólapra másolva!
A négy gólt hozó első félóra után vendéggyőzelemmel zárult az angol és a dán labdarúgó-válogatott manchesteri Európa-bajnoki felkészülési mérkőzése. A lengyelek - az olaszok szerdai legyőzése után - vasárnap a vendég Szerbia és Montenegró válogatottját múlták felül barátságos mérkőzésen. Trapattoni olasz válogatottja javított a varsói kudarcon, Anconában Di Vaio találatával 1-0-ra legyőzte Romániát.

Sven Göran Eriksson bedobta a mélyvízbe Joe Cole-t, a Chelsea középpályása a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. Wayne Rooney felépült a meccsre, így Heskey ékpárjaként léphetett pályára. A hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek, Rooney csapott le egy kóbor labdára a dán tizenhatos környékén, majd Sörensen mellett védhetetlenül a léc alá bombázott (1-0).

Mindössze három perccel később Dánia egyenlített: Joe Cole eladott labdájával Gronkjaer indult meg, keresztpasszával Jörgensent hozta játékba, aki David James mellett a kapuba továbbított (1-1). A Chelsea hibázó fiatal középpályása egy percen belül kijavította hibáját: Beckham hosszú passzát Heskey Rooneyhoz továbbította, utóbbi játékos pedig Joe Cole-hoz passzolt, aki újra vezetéshez juttatta Angliát (2-1).

A 14. percben majdnem 10 emberre fogyatkozott az Eriksson-csapat, David James ugyanis lerántotta Rommedahlt, de a hálóőr csak sárgát kapott. A 30. minutumban újra egyenlítettek a dánok, miután Upson Jörgensent szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül, az Udinese légiósa pedig belőtte a büntetőt (2-2).

A dánok a második játékrészben fölényben voltak, és ez a 82. percben érett góllá, ekkor Lövenkrands löketét a csereként beállt kapus Robinson elsőre kiütötte, sőt még Jörgensen próbálkozását is hárította, Tomasson lövésénél azonban már tehetetlen volt (2-3).

Az angolok kapitánya, Eriksson örülhet Rooney és Joe Cole jó teljesítményének, a csapat védelme azonban igen gyengén muzsikált. A szervezetten futballozó dán válogatott megérdemelt győzelmet aratott.

Barátságos mérkőzésen a szintén az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatott Anconában egygólos győzelmet aratott a románok felett, ezzel némileg feledtetve a szerdai, lengyelektől elszenvedett vereséget. Trapattoni csapata a csereként beállt Di Vaio találatával diadalmaskodott, a Juve-támadó Totti parádés passzát váltotta gólra az 58. percben.

Eb-felkészülési mérkőzések:
Anglia - Dánia 2-3 (2-2)
Manchester, Old Trafford
vezette: Hrinak (szlovák)
Anglia: James (Robinson, 46.) - G. Neville, As. Cole (P. Neville, 46.), Terry, Upson (Bridge, 46.) - Beckham (Parker, 67.), Butt, Lampard, J. Cole (Murphy, 75.) - Rooney (Jenas, 67.), Heskey (Beattie, 46.).
Dánia: Sörensen - Helveg (Priske, 46.), Henriksen, Nielsen (Gaardsoe, 71.), Niclas Jensen - Grönkjaer (Lövenkrands, 62.), Wieghorst (Daniel Jensen, 29.), Gravesen, Jörgensen (Madsen, 85.) - Rommedahl (Tomasson, 46.), Sand.
gól: Rooney (5.), J. Cole (9.), illetve Jörgensen (8., 30. - a második 11-esből), Tomasson (83.)

Olaszország - Románia 1-0 (0-0)
gól:
Di Vaio (58.)

További barátságos meccsek:
Lengyelország - Szerbia és Montenegró 4-3 (2-0)
gól:
Niedzielan (27.), Rasiak (30.), Kosowski (74.), Zurawski (82.), illetve Boskovic (69.), Vukic (78.), Iliev (87.)

Marokkó - Burkina Faso 1-0 (1-0)
gól: Ouaddou (24.)

[origo]