Vágólapra másolva!
A szombati Oroszország-Wales (0-0) labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt követően az oroszok a vendégek balszélsője, Ryan Giggs eltiltását kérik az Európai Labdarúgó Szövetségtől. A Manchester United villámgyors játékosa a moszkvai összecsapás második félidejében egy szögletrúgás előtt lekönyökölte ellenfelét, ám a portugál játékvezető, Lucilio Batista nem vette észre az esetet. A norvég sajtó katasztrofálisnak nevezi az időjárási kilátásokat a Spanyolország elleni visszavágó előtt.

"Elküldtük a televíziós felvételt az UEFA illetékeseinek, amelyen egyértelműen látszik a szabálytalanság. Az eset mindenképpen piros lapot érdemelt volna, amely eltiltással jár. Az egyetlen probléma, hogy rendkívül kevés ideje van az európai szövetségnek a döntésre" - mondta az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) ügyvezető igazgatója, Alekszandr Tukmanov.

Az oroszoknak nagyon jól jönne a walesi középpályás hiányzása, hiszen ők maguk a szerdai visszavágón két meghatározó játékosuk, a kapus Szergej Ovcsinnyikov és az irányító Alekszandr Mosztovoj nélkül lépnek pályára Cardiffban.

Az elmúlt egy-két évben számos elitklubbal, leginkább az Internazionaléval hírbe hozott Ryan Giggs a válogatotton kívül fél szemmel a klubcsapatára is figyel. A szélső a Manchester Unitednél akarja befejezni pályafutását, s úgy véli, még gyönyörű pillanatok várnak rá.

"Remélem, hogy legalább három-négy évig még profi leszek, csodálatos lenne, ha ezalatt is a Manchester Unitedben szerepelhetnék. A csúcson szeretném befejezni pályafutásomat" - mondta a technikás walesi középpályás. "További érmekkel akarom gyarapítani gyűjteményemet, még számos célom van a futballban. A viszont biztos, hogy nem szeretnék 40 évesen is játszani."

A 30. születésnapját november 29-én ünneplő Giggs 1991-es bemutatkozása óta 560 alkalommal szerepelt eddig a Manchester Unitedben, s 118 gólt szerzett. A klubhoz 15 évvel ezelőtt került, s összesen 21 érmet nyert, ezzel csúcstartó Sir Alex Feguson jelenlegi keretében.