Vágólapra másolva!
A brazil Sonny Anderson ráadásban szerzett góljával verte a Villarreal együttese a Barcelonát a Primera División 12. fordulójának szombati játéknapján. A Betis gól nélküli döntetlenre végzett a Deporral, míg a liga legrapszodikusabb csapata, a Mallorca idegenben verte a BL-résztvevő Real Sociedadot.

Óvatosan, védekezésre berendezkedve kezdett a Barcelona a Villarreal otthonában, és sokáig nem is tudott valamirevaló helyzetet kialakítani a Rijkaard-csapat. José Mari fejesgólja azonban arra kényszerítette a katalánokat, hogy a második félidőben sokkal támadóbb felfogásban játszanak.

Ezt meg is tették, aminek köszönhetően az utóbbi időben a szurkolók által többször is megtalált Kluivert közeli lövésével egyenlítettek.

A hátralévő időben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, azonban a sok helyzetből már csak egy gól született, amelyet a Villarreal akkor szerzett, amikor a Barcelona gyakorlatilag már nem tudott rá válaszolni: a 92. percben. Ekkor Belletti jobb oldali beadását a Barcával korábban két bajnoki címet is szerző Sonny Anderson szenzációs mozdulattal csúsztatta a jobb alsó sarokba, megszerezve ezzel a három pontot a hazaiaknak.

Primera División, 12. forduló:
Villarreal - Barcelona 2-1 (1-0)
gól:
José Mari (39.), S. Anderson (92.), illetve Kluivert (71.)

Real Betis - Deportivo La Coruna 0-0

Real Sociedad - Real Mallorca 0-1 (0-1)
gól:
Eto'o (18.)