Vágólapra másolva!
Az AS Roma pazar játékkal idegenben 4-0-ra nyert a Bologna ellen az olasz labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában. A tabellán második fővárosiak ezzel továbbra is veretlenek, ráadásul utoljára a harmadik fordulóban, a Juventus otthonában kaptak gólt. A Milan Sevcsenko duplájával 2-0-ra verte Veronában a Chievót.

Fabio Capello együttese már a 15. percben bevette az egykori válogatott Pagliuca kapuját, egy jobb oldali beadást Totti bal külsővel, csodálatos mozdulattal, kapásból küldött a bal felsőbe. Egy bő negyedórával később az újdonsült válogatott Cassano lőtt 16-ról laposan kapura, s bár a hazaiak kapusa elsőre kiütötte a labdát, az érkező Montella közelről a hálóba gurított. Mindössze öt percre rá háromra növelte előnyét a vendégcsapat, egy jobb oldali beívelést az olasz válogatott védő Panucci elsőre még a kapusba fejelt, a kipattanót azonban közelről bevágta. A második félidő kezdetén, rögtön az első percben az addig is remeklő Cassano a tizenhatoson belül szépen vette át a labdát, majd kissé kisodródva, jobbról, 12 méterről Pagliuca feje fölött a hálóba bombázott.

"Két ponttal vagyunk lemaradva a Juve mögött, s alig várjuk már, hogy hibázzanak. Nagyszerű most a Roma. Remekül játszottunk ma, de még több gólt is szerezhettünk volna" - mondta a találkozót követően a Farkasok vezére, a csapatkapitány Francesco Totti.

A másik római együttes, a Lazio hazai pályán csak a hajrában tudta kiharcolni a győzelmet a kiesés elől menekülő Perugiával szemben. A mérkőzést négy piros lap is "színesítette". Az eddig kiválóan szereplő Parma nagy meglepetésre egygólos vereséget szenvedett Empoliban - a hazaiaknak ez volt idei első bajnoki győzelmük, s rögtön el is mozdultak az utolsó helyről. Az új sereghajtó Ancona a Bresciával, a Lecce a Sampdoriával, az Udinese pedig a Sienával ikszelt hazai pályán.

A Milan viszonylag könnyedén nyert az ezúttal gyengébben játszó Chievo otthonában, a vendégek mindkét gólját az ukrán Sevcsenko szerezte - az egyiket fejjel az első félidő hajrájában, a másikat lábbal, a második játékrész elején. A tabellán továbbra is harmadik piros-feketékhez kapcsolódó hír, hogy a gárda mellőzött játékmestere, Rivaldo mégsem Angliába, hanem Brazíliába igazolhat: új klubja a brazil Figueirense lehet. Érdekesség, hogy a gárdának Rivaldo Cesar Sampaióval együtt az egyik társtulajdonosa.

Serie A, 10. forduló:
Ancona - Brescia 1-1 (0-1)
gól: Berretta (56.), illetve R. Baggio (3.)

Bologna - Roma 0-4 (0-3)
g.: Totti (15.), Montella (32.), Panucci (37.), Cassano (46.)

Empoli - Parma 1-0 (0-0)
gól: Foggia (90.)

Lazio - Perugia 3-1 (1-0)
gól: Stankovic (45.), Corradi (89.), S. Inzaghi (94.), illetve Grosso (66.)
piros lap: Conceicao (84.), illetve Diamoutene (71.), Ignoffo (89.), Di Loreto (92.)

Lecce - Sampdoria 0-0

Udinese - Siena 1-1 (1-0)
gól: Fava (41.), illetve Flo (79.)