Vágólapra másolva!
A hét vége talán legnagyobb rangadóját Európában a görög pontvadászatban rendezték, ahol a két ősi rivális, a Panathinaikosz és az Olimpiakosz 1-1-es döntetlent játszott egymással. Írországban máris bajnokot avattak a Shelbourne Dublin képében, Franciaországban pedig továbbra is menetel az AS Monaco, amelynek különösen középpályása, Ludovic Giuly van bombaformában. Brazíliában két patinás együttes, a Palmeiras és a Botafogo drukkerei az élvonalba való visszajutást ünnepelhették.

Az ír pontvadászatban az idén tértek át a naptári éves lebonyolításra, vagyis egyáltalán nem meglepő, hogy novemberben dőlt el a bajnoki cím sorsa: az aranyérem a hét végi forduló után a fővárosi Shelbourne birtokába került. A dubliniak már a múlt héten nagy lépést tettek a végső elsőség felé, amikor a helyi rangadón idegenben legyőzték a címvédő és egyben legnagyobb rivális Bohemianst, de és mivel a különbség azzal az eredménnyel négy pontra nőtt a két együttes között, fennállt a lehetősége, hogy a Shelbourne-t már a hét végén bajnokká koronázzák.

Ehhez "mindössze" annyi kellett, hogy a csapat legyőzze a Cork Cityt, míg a Bohemians vereséget szenvedjen a Drogheda Unitedtől. A két feltétel közül főleg az utóbbira volt kicsi az esély, hiszen a Drogheda a tízcsapatos bajnokságban a nyolcadik helyen szerénykedett, a Bohemians pedig öt legutóbbi idegenbeli meccséből négyet megnyert.

A Cigányok (ez a Bohemians beceneve) azonban ezúttal pontot sem tudtak szerezni, sima 2-0-s vereséget szenvedtek, így a Shelsnek csak annyi volt a dolga, hogy ne hibázzon. A dubliniak Jason Byrne és Jamie Harris találataival 2-0-ra diadalmaskodni is tudtak, így a lefújást követően kezdődhetett is az ünneplés. A klub mestere, Pat Fenlon a Shelbourne legutóbbi bajnoki címe idején, 2000-ben még játékosként vette ki a részét a sikerből, most viszont a kispadon ülve vezette aranyéremre a gárdát.

Írország: a Shelbourne nyerte a dublini derbit/sport/focivilag/20031117meglepetesek.html?pIdx=2