Vágólapra másolva!
Ahogy közeledik a PAOK elleni UEFA-kupa-visszavágó napja, úgy fokozódik az izgalom Debrecenben. A magyar bajnokság bronzérmese ugyanis 18 esztendő után lehet az a honi együttes, amely megéli a tavaszt a nemzetközi kupaporondon, ráadásul a klubnak anyagilag is jól kamatozna a siker. A Loki hívei számára biztató, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó helyi kedvenc, Böőr Zoltán is pályára léphet a görög csapat elleni csütörtöki mérkőzésen.

A szombati, Siófok elleni 1-0-s vereséggel végződött bajnoki hajrájában a második félidőre becserélt, s tíz napja egyébként is sérüléssel bajlódó Böőr olyan szerencsétlenül ütközött csapattársával, hogy hordággyal kellett levinni a pályáról, így bizonytalanná vált az UEFA-kupa-visszavágón való szereplése is. Kedden azonban kiderült, nem olyan komoly a baj, azaz a válogatott középpályás is ott lehet a várva várt találkozón.

Persze azért Böőr még kisebb orvosi kezelésre szorul, amelyről Horváth Béla, a DVSC technikai vezetője ezt nyilatkozta az [origo]-nak: "Noha megijedtünk, mert komoly vérömleny keletkezett Böőr Zoli combján, ám szerencsére az felszívódott, így minden bizonnyal játszik a PAOK elleni mérkőzésen."

Mindezek után a játékos is megkönnyebbülten jelezte, az edzéseken sem érez fájdalmat, így amennyiben Szentes Lázár vezetőedző számít rá, boldogan vállalja a játékot, hiszen maga is részese akar lenni a Loki sikerének. Ettől függetlenül a debreceni öltözőben elszánt a hangulat, ugyanakkor a labdarúgók visszafogottak, mondván, a szaloniki 1-1 dacára egyáltalán nem lefutott a továbbjutás kérdése, főként, hogy az UEFA-kupa első fordulójában a PAOK hazai vereség után idegenben, Oslóban verte 3-0-ra a norvég Lyn gárdáját.

A PAOK egyébként a hét végi bajnokin hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Irakliszt, ezzel a szaloniki gárda továbbra is a harmadik helyet foglalja el a hellén pontvadászat táblázatán, három ponttal lemaradva a listavezető Olimpiakosz, s eggyel a Panathinaikosz mögött. A debreceni UEFA-kupa-összecsapás 17 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sporttelepen, amelyre már a múlt héten elkelt az összes belépő. A játékvezető az izraeli Alon Yefet lesz.

Bánki József