A Lokomotiv nyerte a keleti BL-rangadót

2003.11.25. 22:43

Lokomotiv Moszkva - Dinamo Kijev 3-2 (2-1)
Moszkva
vezette: Arturo Daudén Ibánez (spanyol)
Lokomotiv: Ovcsinnyikov - Jevszejev, Ignasevics, Pasinyin, Lekgetho - Maminov, Loszkov, Szennyikov, Hohlov - Aszvetia, Buznyikin (Parks, 83., Nyizsegorodov, 94.)
Dinamo: Sovkovszkij - Dmitrulin, Neszmacsnyij, Gavrancic, Onyiscsenko (Pejev, 67.) - Sablic, Belkevics, Ghioane (Hackevics, 57.), Guszev, Rincón - Sackih.
gól: Buznyikin (28.), Ignasevics (45.), Parks (89.), illetve Belkevics (37.), Sackih (67.)

A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzést vívott egymással a B csoport két kelet-európai együttese, az 5. forduló előtt öt ponttal harmadik helyen álló orosz Lokomotiv Moszkva a hatpontos ukrán Dinamo Kijevet fogadta, s a győztes - a két órával később kezdődő Inter-Arsenal mérkőzésig biztosan - a csoport élére ugrott.

A hazaiaknál két játékos hiányzott, Pimenov sérülés miatt nem léphetett pályára, míg a brazil Leandro hazautazott, hogy ott legyen lánya megszületésekor. A kijevieknél Leko eltiltását töltötte, az ő helyét Rincón vette át, Pejevet Sablic helyettesítetet, s visszafoglalta helyét a védelemben a sérüléséből felépülő Dmitrulin is.

A vezetést a hazai együttes a 28. percben szerezte meg, Hohlov labdáját Buznyikin juttatta Sovkovszkij hálójába (1-0). Kilenc perccel később Ghioane beadását Guszev éppen Belkevics elé fejelte, aki 12 méterről egyenlített (1-1). Hogy a hazaiak megnyugodjanak, a félidő utolsó percében Ignasevics büntetőből ismét az oroszokat jutatta előnyhöz (2-1).

A második félidőben a vendégek mestere, Mihajlicsenko pályára küldte Hackevicset és Pejevet, s a 65. percben Sackih révén meg is született az egyenlítés (2-2). A győzelmet a Costa Rica-i cserecsatár, Winston Parks csikarta ki, a 83. percben beálló támadó a hat perc után bizonyult eredményesnek (3-2), majd át is adta a helyét Nyizsegorodovnak...

A csoport másik mérkőzésen az Arsenal visszavágott a hazai pályán elszenvedett csúfos, 3-0-s vereségért, Henryék Milánóban 5-1-re gázolták el az Intert. Így viszont még maradt esély a továbbjutásra, amelyet a Highburyben a jelenlegi listavezető Lokomotiv ellen kell majd kivívni.

Internazionale - Arsenal 1-5 (1-1)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
vezette: Wolfgang Stark (német)
Inter: Toldo - I. Córdoba, Materazzi, Cannavaro (Pasquale, 59.) - J. Zanetti, C. Zanetti, Lamouchi (Almeyda, 57.), Bréchet – Van der Meyde (Cruz, 69.), Vieri, Martins.
Arsenal:
Lehmann - Touré, Cygan, S. Campbell, Ash. Cole _ Ljungberg, Parlour, Edu, Pires - Henry (Aliadiére, 89.), Kanu (Gilberto Silva, 73.).
gól: Vieri (33.), illetve Henry (25., 85.), Ljungberg (49.), Edu (88.), Pires (89.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK